REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cea de-a XIX - a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu” din Medgidia a ajuns la final

Cea de-a XIX - a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu” din Medgidia a ajuns la final

A.F. 25 august 2023 | 19:05 575

Joi, 24 august, sala de festivități a Cercului Militar a devenit, încă o dată, neîncăpătoare pentru zecile de pasionați de artă care s-au delectat în cadrul vernisajului celei de-a XIX - a ediții a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”.

Cea de-a XIX - a editie a Taberei Internationale de Pictura „Lucian Grigorescu” din Medgidia a ajuns la final

,,Încheierea evenimentului a fost punctată printr-o inedită reprezentație de pictură susținută de artistul de origine turcă, Brahri Genc, devenit deja, un consacrat al picturii cu pensule de dimensiuni mari.

Surprinzătoarea sesiune de pictură a durat 30 de minute și a scos la lumină o nouă capodoperă dedicată frumuseții și inocenței umane.

Vernisajul a adus în lumina reflectoarelor un număr de 28 de lucrări aparținând celor 14 pictori din România, Turcia, Republica Moldova și Iraq, după cum urmează: Mircea Costea, Dan Cârjoi, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu, Adina Dogaru, Feridun Isiman, Kenan Ozgur, Bahri Genc, Mihriban Mirap, Gabriela Luca, Fatima Al-Obaidi, Faten Al-Obaidi, Anda Tănasă și Olesea Enachi.

Prezentă la expoziție, prestigioasa Alice Dinculescu, critic de artă, a expus într-o manieră captivantă, o scurtă prezentare a artiștilor prezenți și a evoluției acestora în cadrul taberei, precum și o interpretare a operelor de artă realizate de aceștia.
Colecția de artă a municipiului Medgidia a atins, în acest moment, un număr total de peste 578 de lucrări,” au transmis reprezentanții Primăriei Medgidia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016