REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
31.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Cea mai amplă expoziţie muzeală dedicată grupului Pussy Riot va fi vernisată în Danemarca

Cea mai amplă expoziţie muzeală dedicată grupului Pussy Riot va fi vernisată în Danemarca

A.F. 31 august 2023 | 00:00 185

Grupul rusesc punk Pussy Riot va oferi publicului o perspectivă inedită asupra acţiunilor sale de protest desfăşurate timp de mai mulţi ani împotriva guvernului Federaţiei Ruse în cadrul primei sale expoziţii muzeale, care va fi vernisată în Danemarca la jumătatea lunii septembrie, informează DPA.

Cea mai ampla expozitie muzeala dedicata grupului Pussy Riot va fi vernisata in Danemarca

Muzeul Louisiana de Artă Modernă situat la nord de Copenhaga va găzdui expoziţia multimedia "Velvet Terrorism - Pussy Riot's Russia" începând din 13 septembrie şi până pe 14 ianuarie 2024, a anunţat marţi instituţia daneză.

Aceasta va fi cea mai amplă expoziţie muzeală dedicată până acum grupului Pussy Riot.

Trupa rusă va prezenta în faţa publicului lucrări din perioada sa artistică de peste un deceniu alături de unele dintre cele mai puternice opere de artă cu mesaj politic create în secolul al XXI-lea.

Grupul Pussy Riot, compus din 11 femei care poartă cagule în culori aprinse, este cunoscut pentru interpretările sale muzicale neautorizate şi provocatoare, precum şi pentru o serie de proteste prin care l-au criticat pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Formaţia cere Rusiei să îşi îndeplinească obligaţia de a respecta drepturile omului şi este totodată unul dintre cei mai vehemenţi critici ai războiului declanşat de ţara lor în Ucraina.

Pussy Riot a devenit un grup faimos în lumea întreagă şi a primit mai multe premii pentru activitatea sa artistică, cel mai recent fiind Woody Guthrie Prize, în Statele Unite, citează Agerpres.

Expoziţia de la Muzeul Louisiana din Humlebaek, la 35 de kilometri nord de Copenhaga, va consta în sute de fotografii şi înregistrări video. Ea doreşte să evidenţieze şi felul în care Federaţia Rusă s-a dezvoltat sub conducerea lui Vladimir Putin, inclusiv în timpul războiului din Ucraina.

Evenimentul reprezintă o versiune extinsă a unui alt show multimedia prezentat în capitala Islandei, Reykjavik, în perioada noiembrie 2022 - ianuarie 2023.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768