REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cea mai importantă noapte de la Hollywood: lista câştigătorilor Galei Oscar 2024

Cea mai importantă noapte de la Hollywood: lista câştigătorilor Galei Oscar 2024

A.F. 12 martie 2024 | 00:00 229

Cea de-a 96-a ediţie a premiilor Oscar, găzduită de Jimmy Kimmel pentru al doilea an consecutiv, care se desfăşoară la Los Angeles, recompensează cele mai bune filme din 2023, cu "Oppenheimer", de Christopher Nolan, în frunte, cu 13 nominalizări, anunță news.ro.

Cea mai importanta noapte de la Hollywood: lista castigatorilor Galei Oscar 2024

Cel mai bun lungmetraj internaţional a fost ales "The Zone of Interest", în regia lui Jonathan Glazer.

"Poor Things" a câştigat premiile Oscar la categoriile machiaj, costume şi scenografie. John Cena a apărut dezbrăcat pe scena premiilor Oscar pentru a prezenta premiul pentru cele mai bune costume. Totul a făcut parte dintr-o scenetă care a adus un omagiu unuia dintre cele mai nebuneşti momente din istoria Premiilor Academiei, când un bărbat dezbrăcat a alergat pe scenă la cea de-a 46-a ediţie a Premiilor Oscar, în 1974, în timp ce David Niven o prezenta pe Elizabeth Taylor. Era în perioada anilor '70, atunci când persoane dezbrăcate întrerupeau frecvent evenimentele publice.

Justine Triet şi Arthur Harari au câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu original pentru "Anatomy of a Fall", în timp ce Cord Jefferson a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru "American Fiction".

"The Boy and the Heron" de Hayao Miyazaki a fost recompensat cu Oscar la categoria "cel mai bun lungmetraj de animaţie".

Prima statuetă a serii i-a revenit actriţei Da’Vine Joy Randolph pentru rolul secundar din filmul "The Holdovers".

Jimmy Kimmel a ironizat mai multe subiecte fierbinţi de la Hollywood în monologul său.

Kimmel, care este gazda pentru a patra oară, a felicitat publicul pentru că "a ajuns la timp. Spectacolul începe cu o oră mai devreme în acest an, dar va continua foarte, foarte târziu. Am întârziat deja cinci minute şi nici măcar nu glumesc", a spus el.

Comediantul a ironizat recenta bombă de box office "Madame Web" spunând: "A fost un an grozav şi pentru filme, în ciuda faptului că totul s-a oprit. Oamenii din această sală au reuşit cumva să vină cu atât de multe filme excelente şi interpretări memorabile. Această seară este plină de talent enorm şi de un potenţial incalculabil, dar la fel a fost şi "Madame Web"."

De asemenea, a glumit pe seama regizoarei filmului "Barbie", Greta Gerwig, care nu a primit o nominalizare pentru cel mai bun regizor, spunând: "Acum, Barbie este un simbol feminist, mulţumită Gretei Gerwig, despre care mulţi au crezut că ar fi meritat să fie nominalizată pentru cel mai bun regizor în această seară. Aşteptaţi o secundă. Ştiu că aplaudaţi, dar, apropo, voi sunteţi cei care nu aţi votat pentru ea. Nu vă comportaţi ca şi cum nu aţi avea nimic de-a face cu asta".

De asemenea, Kimmel a spus despre Robert Downey Jr. că se află "într-unul dintre cele mai înalte puncte ale carierei sale".

Comediantul a avut o nemulţumire: filmele sunt prea lungi. "Au fost atât de multe filme grozave care au ţinut publicul captiv anul acesta", a spus el. "Şi vorbesc la propriu. Filmele voastre au fost prea lungi anul acesta. Durata medie a primelor zece filme a fost de 2 ore şi 23 de minute. Asta înseamnă 30 de minute în plus faţă de acum trei ani. Când m-am dus să văd "Killers of the Flower Moon", mi s-a trimis corespondenţa la cinema. Este atât de lung, încât ai putea să conduci până în Oklahoma şi să rezolvi singur crimele".

Vedetele Cillian Murphy, Emily Blunt şi Robert Downey Jr. au primit nominalizări pentru interpretare, iar Nolan este nominalizat la regie, iar filmul de 3 ore, cu rating R, este favorit la categoria cel mai bun film.

"Poor Things", de Yorgos Lanthimos, cu Emma Stone, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă, în rolul unei femei reanimate într-o fabulă asemănătoare cu "Frankenstein", îl urmează îndeaproape cu 11 nominalizări. "Killers of the Flower Moon", de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone şi Robert De Niro, a obţinut 10 nominalizări. Filmul prezintă cronica domniei terorii în Naţiunea Osage la începutul anilor 1900, iar Gladstone ar putea deveni prima femeie nativ-americană care să câştige premiul pentru cea mai bună actriţă.

Restul nominalizărilor pentru cel mai bun film includ "American Fiction", "Anatomy of a Fall", "Barbie", "The Holdovers", "Maestro", "Past Lives" şi "The Zone of Interest", citează stiripesurse.ro.

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a 96-a ediţii a premiilor Oscar

Oppenheimer", drama de trei ore despre fabricarea primei bombe atomice, în regia lui Christopher Nolan, a confirmat statutul de mare favorită câştigând 7 premii Oscar, printre care şi cel pentru cel mai bun film, în cadrul celei de-a 96-a gale a premiilor Oscar, desfăşurată duminică seară la Hollywood

Lista câştigătorilor celei de-a 96-a ediţii a premiilor Oscar

Angeles, pentru a celebra cele mai strălucite performanţe din cinematografie la gala anuală a premiilor Oscar, ajunsă la cea de-a 96-a ediţie. Gazda şi producătorul de talk-show Jimmy Kimmel s-a aflat pentru a patra oară în postura de amfitrion al evenimentului desfăşurat la Dolby Theatre din Los Angeles.

"Oppenheimer'' a câştigat premiul pentru cel mai bun film

"Oppenheimer", filmul cu un enorm succes de casă despre cursa pentru fabricarea primei bombe atomice, a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film, transmite Reuters.

Rolul fizicianului J. Robert Oppenheimer din producţia regizată de Christopher Nolan este interpretat de actorul irlandez Cillian Murphy. Murphy a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor, iar Nolan pe cel pentru regie.

Emma Stone la cel de-al doilea Oscar din carieră cu rolul din ''Poor Things'' 

Emma Stone a câştigat cel de-al doilea premiu Oscar din carieră, impunându-se la categoria pentru rol principal feminin cu interpretarea pe care i-o dă unei femei înviate din morţi în comedia neagră "Poor Things", transmite Reuters.

În filmul "Poor Things", inspirat de povestea lui Frankenstein, Emma Stone o interpretează pe Bella Baxter, o femeie readusă la viaţă după ce s-a sinucis, de către un om de ştiinţă nebun (Willem Dafoe).

Christopher Nolan a câştigat premiul pentru regie cu "Oppenheimer"

Christopher Nolan a câştigat primul său premiu Oscar la categoria regie cu drama "Oppenheimer", despre omul din spatele dezvoltării bombei atomice în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

Nolan era considerat marele favorit la Oscarul pentru regie după ce a câştigat cu acest film şi un Glob de Aur, un premiu BAFTA, Critics Choice şi un premiu al Sindicatului Regizorilor din America.

Cillian Murphy a câştigat premiul Oscar pentru interpretare masculină cu "Oppenheimer" 

Cillian Murphy a câştigat primul său premiu Oscar pentru rolul titular din filmul "Oppenheimer", despre fizicianul care a condus proiectul american de obţinere a bombei nucleare în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

Această victorie încununează un sezon al premiilor plin de succese pentru actorul irlandez în vârstă de 47 de ani, care a mai câştigat şi un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi un premiu al Sindicatului Actorilor cu această interpretare. Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar primită de actor.

''Zone of Interest'' a câştigat Oscarul pentru film internaţional

Producţia britanică "The Zone of Interest", despre familia unui ofiţer german care trăia chiar lângă lagărul de exterminare din Auschwitz în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a câştigat premiul Oscar pentru film internaţional, regizorul său condamnând violenţa conflictului Israel - Hamas, transmite Reuters.

Filmul câştigător se concentrează asupra comandantului Rudolf Hoss şi a familiei sale care trăieşte lângă lagărul morţii de la Auschwitz, din Polonia ocupată, unde au fost ucişi peste 1,1 milioane de oameni.

''The Boy and the Heron'' a câştigat Oscarul pentru cea mai bună animaţie

Hayao Miyazaki a câştigat duminică cel de-al doilea premiu Oscar din carieră pentru animaţia semi-autobiografică "The Boy and the Heron", o poveste fantastică despre un băiat care îşi plânge mama decedată, transmite Reuters.

Acest film era considerat marele favorit al categoriei rezervate producţiilor de animaţie la Oscar după ce a câştigat şi un Glob de Aur dar şi un premiu BAFTA. "The Boy and the Heron" s-a aflat şi pe primul loc în topul încasărilor nord-americane în weekend-ul în care a avut premiera, cu încasări de 13 milioane de dolari.

Da'Vine Joy Randolph a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar

Vedeta din "The Holdovers", Da'Vine Joy Randolph, a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar feminin. Da'Vine Joy Randolph, care interpretează rolul unei mame îndurerate care lucrează într-o cantină în comedia "The Holdovers", se află la primul premiu Oscar şi l-a acceptat cu lacrimi în ochi.

Robert Downey Jr. câştigă premiul la categoria actor în rol secundar cu "Oppenheimer"

Robert Downey Jr. a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar cu filmul "Oppenheimer", în care interpretează un birocrat care încearcă să-l distrugă pe celebrul fizician J. Robert Oppenheimer, transmite Reuters.

Actorul îl interpretează pe Lewis Strauss, fostul preşedinte al U.S. Atomic Energy Commission, care a instrumentat o campanie în spatele scenei în care îl acuză pe J. Robert Oppenheimer de simpatii comuniste.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016