REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cea mai mare bază militară NATO din Europa va fi construită în Mihail Kogălniceanu, cu 2,7 miliarde de dolari

Cea mai mare bază militară NATO din Europa va fi construită în Mihail Kogălniceanu, cu 2,7 miliarde de dolari

Mariana MURAT 20 martie 2024 | 16:22 1340

Baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța va fi extinsă și modernizată, urmând să devină cea mai mare bază militară NATO din Europa. Proiectul este estimat la 2,7 miliarde de dolari.

Cea mai mare baza militara NATO din Europa va fi construita in Mihail Kogalniceanu, cu 2,7 miliarde de dolari

Au început deja lucrările la drumurile de acces şi o reţea electrică de mare capacitate. Noua bază militară se va întinde pe o suprafaţă de aproape 3.000 de hectare şi va fi cea mai mare din Europa, mai mare decât baza aeriană Ramstein din Germania, care are o suprafață de circa 2.000 de hectare. Pe lângă infrastructura militară, baza de la Kogălniceanu va cuprind şcoli, grădinţe, magazine și chiar un spital, putând să găzduiască 10.000 de militari și familiile lor.

Vor fi locuințe sociale pentru personal individual sau familii, vor fi locuințe de tip de bloc, locuințe individuale, creșe, grădinițe, școli, farmacii, tot ceea ce este nevoie”, a declarat comandantul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, Nicolae Creţu. De asemenea, baza va avea o nouă pistă, paralelă cu cea existentă, hangare, spații pentru mentenanţă, simulatoare, depozite de combustibil, de muniţii şi, bineiînteles, sisteme de protecţie antiaeriană. Pentru construirea bazei militare au fost expropriate 2.400 de hectare de teren din Mihail Kogălniceanu și Lumina. Pentru fiecare hectar s-au plătit 5.500 de euro. NATO a început să construiască o reţea de patru grupuri tactice de luptă multinaţionale ale Prezenţei Avansate Consolidate (EFP) în regiunea Mării Baltice, după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014.

După invazia rusă a Ucrainei în februarie 2022, Alianţa şi-a consolidat aceste misiuni şi a înfiinţat alte patru grupuri tacice în Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia, scrie News.ro Franţa este ţara-cadru a grupurilor din România, iar Belgia, Luxemburgul, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia şi Statele Unite contribuie cu forţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vine Jens cu nevasta si plozii dar nu aia de pe insula lui Epstein pe aia ii lasa acasa si ne apara de invadatorul c o m unist cu niste ganduri de pace in stil commies/n azis."SLAVA BANDERA" "HEIL URSULA"
0
0
E MINUNAT INTR O LUME RADIOACTIVA! Hai sa ne bucuram ca doar asta e proiect de tara ajungem noua Ukraine,nu ca nu eram deja . GEOANA TE VREA RADIOACTIV?ATUNCI NENEA GEOANA OPRESTE BRE RAZBOIUL ca doar lucrai pentru N AZ I scuze NATO,hai treci la treba luati-as fam!
0
0
Va considerati romani? Invatati mai intai LIMBA ROMANA, luati-va DIPLOMA DE BACALAUREAT si abia apoi va puteti da cu parerea despre (GEO)POLITICA. Voi sunteti"PR0STll SATULUI"si "cautati sensul vietii"? Stati in banca voastra, ba! Uitati-va la TV cu gura larg deschisa, sa intre galusca si asteptati alegerile. "Pr0stul, daca nu e si fuduI, parca n-ar fi pr0st destul", "Cand esti mort, nu stii ca esti mort. E greu doar pentru ceilalti. La fel si cand esti PR0ST!". "Alo! Alo! Alo, tovarasi, stati linistiti la locurili voastre!", ca vine GEORGE SlMlON si S0Soaca sa "va salveze" de "occidentalii aia decadenti si de "americanii aia rai"din LUMEA LIBERA. Ei sunt"eliberatorii de oameni deja liberi", ei sunt "Apostolii lui Stalin, condusi de"ultrasii pensionati" si VlDE0CHATlSTELE pensionate din AUR-SOS, impreuna cu DAN"CRISTIAN"PURIC, TE0D0SlE"m**e"PETRESCU P0RCU MACEDON. TR0LlLOR, 58% dintre"AURiste"sunt foste ESC0RTE/VlDE0CHATISTE. Urmeaza sa fiti zdrobiti! "S0SOACA LA DUS" e "PlST0L CU APA"
60
1
S-o fwut pe ma-ta in gaura aia prin care te-a c***t pe tine, rusnacule. sa-ti fwut tot arborele genealogic de slav infect. Sunt roman. Nu va sufar pe niciunul. Rusnac ori americanoid.
7
11
Ai cwr in loc de cap și limba plina de k*t american
2
11
Bai Marine, daca apuca si vin rusii peste noi, or sa plece toti tinerii in UE. O sa ramaneti voi babalacii astia care suspinati dupa vremurile comuniste. Ca sa ai pace trebuie sa te pregatesti de razboi. Atat de simplu este. Pacea ti-o asiguri devenind o putere militara regionala. Altfel vin nebunii peste tine. Ganditi dreaq cu capul pentru o secunda, nu cu cwuru.
23
9
Un cartier pentru zece mii de tineri să numai plece în UE de ce nu se face În r*mânia tinerii azi nu au viitor sânt goniți din țară Nu au nici o șansă pentru viitor Cât despre locuințe pentru tineri zero speranțe
8
60

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016