REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ceaiurile cu efect antiinflamator: Luptă împotriva diabetului și protejează inima

Ceaiurile cu efect antiinflamator: Luptă împotriva diabetului și protejează inima

A.F. 31 mai 2024 | 00:00 76

Ceaiul este deosebit de util în combaterea inflamaÈ›iilor datorită antioxidanÈ›ilor săi puternici. InflamaÈ›ia cronică este legată de o serie de boli grave, inclusiv diabet, boli de inimă, cancer È™i Alzheimer. Din fericire, natura ne oferă multe ceaiuri pe care le putem folosi pentru a reduce inflamaÈ›ia din organism.

Ceaiurile cu efect antiinflamator: Lupta impotriva diabetului si protejeaza inima

În acest articol, vom examina unele dintre cele mai eficiente ceaiuri antiinflamatorii.

Ceaiurile cu efect antiinflamator

Ceaiul negru

Ceaiul negru este o alegere excelentă pentru reducerea riscului de diabet. Potrivit unui studiu internațional, popoarele care consumă cel mai mult ceai negru suferă cel mai puțin de diabet.

Procesul de fermentare care transformă frunzele verzi în negru creează flavonoide precum teaflavinele È™i tearubiginele. AceÈ™ti compuÈ™i ajută la reducerea inflamaÈ›iei, îmbunătățesc metabolismul glucozei È™i cresc sensibilitatea la insulină.

Ceai verde

Ceaiul verde este cunoscut pentru beneficiile sale pentru inimă. Cu un conÈ›inut mai scăzut de cofeină, este potrivit pentru a fi consumat pe tot parcursul zilei. Ceaiul verde conÈ›ine patru catechine importante, cea mai cunoscută fiind epigallocatechina-3-galat (EGCG). EGCG suprimă inflamaÈ›ia È™i blochează căile proinflamatorii, protejând astfel inima de leziuni È™i boli cardiovasculare.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă are proprietăți anticancerigene. Frunzele de mentă conÈ›in fenoli, cum ar fi acidul rosmarinic, È™i flavonoide, cum ar fi eriocitrina, luteolina È™i hesperidina. Mentolul, care conferă mentei senzaÈ›ia caracteristică de răcoare, contribuie, de asemenea, la proprietățile sale antiinflamatorii. Aceste ingrediente au demonstrat o potenÈ›ială activitate anticancerigenă în studiile de laborator.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru efectul său protector asupra intestinelor. Pe lângă faptul că calmează greaÈ›a È™i vărsăturile, studiile pe animale au arătat că antioxidanÈ›ii din ceaiul de ghimbir protejează împotriva bolilor inflamatorii gastrointestinale, cum ar fi colita. De asemenea, are un efect antiinflamator general.

Ceai de turmeric

Turmericul este un remediu puternic pentru artrită. Curcumina, ingredientul activ din turmeric, ajută la ameliorarea durerii È™i a rigidității în bolile inflamatorii ale articulaÈ›iilor aproape la fel de eficient ca unele analgezice. Problema este că curcumina nu este uÈ™or absorbită de organism, aÈ™a că sunt necesare doze mai mari (în jur de 1000 mg). Adăugarea turmericului sub diverse forme, inclusiv ceai, poate face parte din strategia dumneavoastră de gestionare a durerii cauzate de artrită.

Ceaiul de mușețel

MuÈ™eÈ›elul este unul dintre cele mai populare ceaiuri de culcare, datorită proprietăților sale calmante. Acesta conÈ›ine hamazulină, alfa-bisabolol È™i apigenină, care conferă ceaiului de muÈ™eÈ›el proprietăți antiinflamatorii. MuÈ™eÈ›elul acÈ›ionează ca un inhibitor COX-2, similar medicamentelor antiinflamatoare prescrise pentru tratarea durerii. O ceaÈ™că de ceai de muÈ™eÈ›el înainte de culcare poate calma atât mintea, cât È™i corpul.

Ceaiul este un aliat puternic în lupta împotriva inflamaÈ›iei, datorită antioxidanÈ›ilor săi puternici. De la ceaiul negru È™i verde la ceaiurile de mentă, ghimbir, turmeric È™i muÈ™eÈ›el, aceste băuturi naturale pot ajuta la reducerea inflamaÈ›iei È™i la îmbunătățirea sănătății generale, potrivit actualno.com.

IncludeÈ›i aceste ceaiuri în rutina dvs. zilnică È™i bucuraÈ›i-vă de numeroasele lor beneficii pentru sănătate, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510