REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
27.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Cel mai titrat campion din sumo, Hakuho, retrogradat din rangul de maestru într-un nou caz de violenţă

Cel mai titrat campion din sumo, Hakuho, retrogradat din rangul de maestru într-un nou caz de violenţă

A.F. 26 februarie 2024 | 00:00 643

Cel mai titrat campion din sumo, Hakuho, a fost retrogradat din rangul de maestru într-un nou caz de violenţă
 
Una dintre cele mai mari vedete ale sumo-ului, Hakuho, a fost retrogradat din rangul de maestru într-un nou caz de violenţă care afectează acest sport, potrivit presei japoneze, citate de AFP.

Cel mai titrat campion din sumo, Hakuho, retrogradat din rangul de maestru intr-un nou caz de violentaHakuho

Hakuho, care a câştigat un număr record de 45 de turnee înainte de a se retrage în 2021, a fost acuzat că nu a acţionat împotriva comportamentului violent al unuia dintre elevii săi.

Hokuseiho, în vârstă de 22 de ani, care, la fel ca Hakuho, este de origine mongolă, este acuzat că şi-a lovit coechipierii de rang inferior şi a furat bani de la aceştia.

Hakuho a fost amendat şi retrogradat la cel mai mic rang
Hakuho a fost amendat şi retrogradat la cel mai mic rang al sportivilor retraşi din sumo pentru că nu a reuşit să controleze comportamentul protejatului său, potrivit presei locale.

"Îmi pare profund rău că am provocat îngrijorare multor fani şi fani de sumo", a spus fostul campion.

După demitere şi retragere, retrogradarea este considerată cea mai gravă pedeapsă pentru bătrânii din sumo.


La rândul său, Hokuseiho şi-a cerut scuze pentru că a "trădat încrederea fanilor". "Regret profund că am abuzat de tinerii luptători. Îmi pare sincer rău", a declarat Hokuseiho reporterilor în timp ce îşi anunţa retragerea din acest sport.

Un comitet numit de Asociaţia Japoneză de Sumo pentru a investiga presupusele abuzuri l-a acuzat pe Hakuho că a neglijat să-l supravegheze pe Hokuseiho, potrivit televiziunii publice NHK.

După ce a luat cunoştinţă de comportamentul nepotrivit al protejatului său, starul de sumo nu a raportat prompt acest lucru organelor de conducere ale sportului, a concluzionat comisia.

În ultimii ani, lumea sumo-ului a fost afectată de o serie de scandaluri violente. În iulie anul trecut, un fost luptător de sumo a denunţat relele tratamente la care a fost supus timp de aproape opt ani în lumea sumo-ului, cu violenţe fizice şi intimidări regulate.

În 2009, un fost maestru a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru că a încurajat trei dintre recruţii săi să bată un ucenic de 17 ani, care a murit din cauza rănilor suferite, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai mare campion a fost si va ramane Akebono.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510