Cel mai toxic aliment care se vinde în România: Mult prea mulți români îl pun pe masă
Cel mai toxic aliment care se vinde în România: Mult prea mulți români îl pun pe masă
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPrețul extrem de accesibil și gustul delicat, lipsit de miros, fac din acest sortiment de pește unul extrem de căutat. Mulți români îl consumă, în ciuda avertismentelor medicilor privind nivelul ridicat de toxicitate. E vorba despre Pangasius.
Considerat un pește sanitar, pangasiusul este, de fapt, o încrucişare între mai multe specii de peşte, special creată pentru a rezista într-un mediu poluat, care, mai mult, se și hrănește cu aceste reziduuri/toxine/ bacterii, potrivit Adevărul.
„Am aflat că nu sunt recomandaţi peştii mai mari de două kilograme pentru că cei trecuţi de această greutate conţin un procentaj ridicat de mercur şi plumb acumulat din reziduurile lăsate din poluarea cu resturile de carburanţi de la ambarcaţiunile motorizate. Peştele, chiar dacă este bogat în Omega 3, trebuie ales cu grijă pentru că majoritatea provine din crescătorii, stimulaţi cu hormoni şi antibiotic”, explica chef Cristi Dobre, citează stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.