REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
27° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Cel puţin 2 morţi într-un atac islamist asupra unei secţii de poliţie la Karachi

Cel puţin 2 morţi într-un atac islamist asupra unei secţii de poliţie la Karachi

Valentina CAMARA 17 februarie 2023 | 21:04 424

Cel puţin două persoane au fost ucise în urma focurilor de armă şi exploziilor după ce mai mulţi islamişti au luat cu asalt vineri o secţie de poliţie din Karachi, în sudul Pakistanului, informează Reuters, citând oficiali.

Cel putin 2 morti intr-un atac islamist asupra unei sectii de politie la Karachi

Lunetişti ai poliţiei au ocupat poziţii in apropierea secţiei şi toate luminile din zonă au fost stinse. Un medic al poliţiei din Karachi
a declarat pentru Reuters că două persoane au fost ucise şi trei rănite.

Tehreek-e-Taliban Pakistan, un grup militant islamist, a revendicat atacul, într-un mesaj transmis jurnaliştilor de purtătorul lor de cuvânt.

"Nu pot spune cu exactitate câţi terorişti au intrat, dar sunt mai mult de cinci", a declarat inspectorul general adjunct Irfan Baloch, adăugând că până la 30 de poliţişti s-ar fi putut afla în secţie în momentul atacului.

Jucătorii de cricket de peste mări (din cadrul Commonwealth-ului) concurează în prezent în Pakistan Super League, iar Karachi este unul dintre oraşele gazdă. Sâmbătă este programat un meci.

Secţia de poliţie este situată de-a lungul traseului către stadion şi hotelul jucătorilor se află la câţiva kilometri.

Echipele de top au evitat Pakistanul ani de zile după ce şase poliţişti şi doi civili au fost ucişi într-un atac în 2009 asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket din Sri Lanka în Lahore.

Poliţia a blocat traficul pe artera principală din Karachi şi contingente puternic înarmate ale forţelor de securitate, inclusiv trupe paramilitare, au sosit la faţa locului.

Presa a relatat că erau între opt şi zece atacatori. Murtaza Wahab, purtător de cuvânt al guvernului provinciei Sindh, a confirmat atacul, dar nu a putut oferi detalii, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436