REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
22.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Cel puțin trei morți și numeroși răniți în urma unui atac la un festival din Germania

Cel puțin trei morți și numeroși răniți în urma unui atac la un festival din Germania

Deria ISLEAM 24 august 2024 | 14:10 617

Cel puțin trei persoane au fost ucise, iar numeroase altele sunt rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unui atac produs la un festival din orășelul german Solingen, situat în vestul Germaniei.

Cel putin trei morti si numerosi raniti in urma unui atac la un festival din Germania

Un individ înarmat cu un cuțit a atacat la întâmplare numeroase persoane, vineri seară, în centrul orășelului german Solingen, situat în apropiere de Düsseldorf, în landul german Renania de Nord-Westfalia.

Atacul a avut loc în zona Fronhof, în centrul orășelului Solingen, în timpul festivalului organizat la împlinirea a 650 de ani de la înființarea localității.

Potrivit martorilor, autorul atacului este un islamist care a reușit să fugă. La locul incidentului au intervenit sute de agenți de poliție și zeci de ambulanțe. Festivalul a fost întrerupt, perimetrul a fost securizat, iar oamenii au fost rugați să se îndepărteze de centrul orășelului.

”Potrivit datelor actuale, bilanțul atentatului este de trei persoane ucise și opt rănite, dintre care cinci sunt în stare gravă”, a anunțat Poliția din Düsseldorf, citată de revista Bild.

Autorul atacului este căutat activ de forțele de ordine, inclusiv prin utilizarea elicopterelor, conform publicațiilor Solinger Tageblatt și Süddeutsche Zeitung.

Potrivit unor surse din cadrul poliției, anchetatorii privilegiază ipoteza unui atac terorist islamist.

”Suntem șocați, îngroziți și îndurerați”, a reacționat primarul din Solingen, Tim Kurzbach.

”Suntem uniți în șoc și durere. În aceste ore întunecate, oamenii din întreaga țară sunt cu gândul la orășelul Solingen. Un act de violență brutală și fără sens”, a afirmat, la rândul său, Hendrik Wüst, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, conform gandul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365