REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
24.2° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Cele 4 aspecte de care trebuie să ținem cont în Feng Shui

Cele 4 aspecte de care trebuie să ținem cont în Feng Shui

A.F. 20 noiembrie 2023 | 18:45 310

Iată-ne la o nouă întâlnire cu lumea Feng Shui. Vorbisem în articolul trecut despre existența a 4 aspecte diferite de care se țin cont în Feng shui. O să le luăm pe rând tocmai pentru a înțelege cum putem să ne schimbăm viață în bine, să ne adaptăm la tot ce însemna această schimbare, să fim mai liniștiți, mai prosperi și nu în ultimul rând mai luminați.

Cele 4 aspecte de care trebuie sa tinem cont in Feng Shui

1. Începem cu mediul exterior și aici vom vorbi despre Feng Shui peisagistic.

Orice loc, așa cum cred chinezii este înconjurat de 4 creaturi celeste și anume: țestoasă neagră situată în spatele locuinței, dragonul verde din stânga, tigrul din dreapta și fenixul roșu situat în față imobilului, iar prezența lor simbolică în spațiul în care trăim aduce noroc.

Numele celor 4 animale sunt aplicate celor patru puncte cardinale principale astfel: nordului îi corespunde țestoasă neagră, sudului îi corespunde fenixul, estul dragonului verde și vestul tigrului alb.

2. Al doilea aspect în Feng Shui este cel interior, mai exact spațiul în care locuim efectiv (living, dormitoare, hol, birou și mai puțin bucătăria și baia). Feng shui interior presupune analiză casei, a fiecărei camera, a modului de curgere a chi-ului (energia bună) înăuntru. Ușa casei trebuie să se deschidă spre interior, ceea ce face că chi-ul să între în locuința. Dar totodată holul trebuie să fie liber, adică să nu avem aglomerație, mobilier masiv, încălțăminte….Un tablou cu un peste în holul casei simbolizează bogăția ce intră în casă.

În față casei nu ar trebui să avem stâlpi, copaci sau orice alt obiect care obstrucționează intrarea chi-ului în locuința, cărările curbe și plantele sănătoase fac să curgă în locuința un chi bun.

3. Și iată-ne ajunși la al treilea aspect și anume importantă orientărilor. În Feng Shui toate punctele cardinale ale unei case joacă rolul cel mai important în practicarea corectă a acestuia.

Așadar pentru aflarea acestor direcții va trebui să avem o busola bună pe care o așezăm în față ușii de la intrare pentru a află punctele cardinale.

4. Ultimul aspect în Feng Shui este reprezentat de dimensiunea temporală a Feng Shui, mai exact locația stelelor zburătoare pentru o anumită perioadă de timp, utilizând formulă LO-SHU, care face referire la numerele faste și nefaste ce afectează și perturbă mediul ambiant.

Nu o să intrăm prea mult în detalii, eu am ales să va prezint în mare aceste aspecte, deoarece pentru analiză corectă și detaliată, va fi nevoie de un maestru Feng Shui.

În următorul articol vă voi prezența busola chinezească LUOPAN și cum o putem folosi.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513