REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cele mai căutate destinații externe de Sărbători, de către români

Cele mai căutate destinații externe de Sărbători, de către români

A.C. 26 decembrie 2023 | 00:00 869

Mii de români au ales și în acest an să-și petreacă Crăciunul sau Revelionul în destinații exotice, unde se bucură de vreme caldă dar și în circuite, în vizită în marile orașe ale Europei.  Anul acesta, spre deosebire de anii trecuți, toate programele oferite de agențiile de tursim au fost cumpărate mai din timp, nu pe ultima sută de metri. A contribuit la această stare de fapt și târgul turistic online, cu oferte și reduceri de Black Friday, dar și târgurile de turism organizate de ANAT, unde vânzările au fost considerabile.

Cele mai cautate destinatii externe de Sarbatori, de catre romanifoto cu rol ilustrativ

De asemenea, după cum susține și Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociației Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), târgurile de turism din lunile noiembrie şi februarie au devenit deja repere pentru românii care vor să călătorească în destinații speciale şi caută ofertele dorite, la preţuri avantajoase.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Paralela 45, una dintre agențiile cele mai mari din țară, care operează zboruri de tip charter din toate colțurile lumii, cele mai căutate vacanțe în acest an, pentru Crăciun și Revelion, sunt circuitele în Europa, în marile orașe, dar și în zone îndepărtate și exotice, unde este necesară deplasarea cu avionul. În acest an, mulți dintre românii, care-și permit să cheltuie 2-3 mii de euro, de persoană, de sărbătorile de iarnă au ales Indonezia, Thailanda și Maldive, dar și Laponia.

În Laponia, românii au avut deja două chartere de pe București, cu plecare pe 18 și 22 decembrie. S-au bucurat de zăpadă, de magia Crăciunului dar și de întâlniea cu renii. Un al treilea charter spre Laponia pleacă pe 26 decembrie.

„În Laponia se ajunge, înainte de Crăciun dar și în timpul sărbătorilor, cu un pachet cu zbor charter, patru nopți, în care sunt incluse acele activități pe care turiștii le au cu Moș Crăciun și Doamna Crăciun. Totodată, turiștii  au avut posibilitatea unor plimbări cu sania trasă de husky, să pescuiască la copcă, dar și momente magice de admirat Aurora Boreală sau vizite la ferme de reni.  În premieră anul acesta, de Revelion, pentru un sejur de șapte nopți, s-a pus accent în special pe schi, pentru că în Laponia, zăpada este garantată 100% în timpul iernii.”, a precizat, pentru Adevărul, Ioana Burcea, marketing manager Paralela45.

Levi este cea mai mare stațiune de schi din Finlanda și cea mai populară din Laponia. Aici, la 170 km de Rovaniemi, sezonul începe de obicei la sfârșitul lunii octombrie și durează până la jumătatea lunii mai.

În ultimii ani, această stațiune și-a dezvoltat sistemul de teleschi la un standard foarte ridicat. Ba chiar se poate mândri cu un adevărat sat pe pârtie, cu restaurante excelente și cel mai mare parc de zăpadă și zonă de schi din Finlanda.

Turiștii care vin aici spun că dintre toate stațiunile finlandeze, Levi este comparabilă cu cele din Alpi, în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii. Hotelurile sunt situate în imediata apropiere a pantelor și toate serviciile necesare pot fi obținute la doi pași. Levi are 45 de pârtii pe 230 de km, dintre care 15 piste sunt iluminate și pe timpul nopții.

Cu facilitățile și serviciile oferite, Levi este o alegere excelentă atât pentru familiile cu copii, cât și pentru împătimiții sporturilor de iarnă.

Cât costă pachetele achiziționate de români de Crăciun și Revelion

Pentru Laponia, Levi și Rovaniemi, de Craciun românii care au plecat pe 18 și 22 decembrie, au plătit 2.329 de euro de persoană, pentru patru nopți. Turiștii care pleacă a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, în aceeași destinație, la schi, plătesc 1.990 de euro, de persoană, pentru un sejur unic de șapte nopți. De menționat că, copiii care călătoresc zboară gratuit.

Turiștii mai friguroși au ales destinații exotice, unde pot înota în apa Oceanului Indian. Un sejur de șapte nopți în Maldive, cu totul inclus, pleacă de la 1.643 de euro, cu plecare din data de 30 decembrie. O altă destinație asiatică iubită este Thailanda, cu plecare din România, pe 26 decembrie spre Phukett, de la 1.288 de euro sau spre Pattaya, din 28 decembrie, de la 1.373 de euro, de persoană, pentru un sejur de opt nopți.

Tot spre Thailanda, în Țara Zâmbetelor, sunt disponibile și alte zboruri charter, de Revelion. Prețurile variază între 2.320 de euro/ opt nopți de persoană iar charterul cu plecare de pe 27 decembrie, din Cluj Napoca, este 2.290 de euro, de persoană, pentru șapte nopți. Nu în ultimul rând, sunt turiști români care au plătit de la 2.495 de euro, de persoană, pentru șapte nopți în Insula Bali a Indoneziei.

În ceea ce privește ofertele alese de turiștii români în Europa, acestea sunt mult mai accesibile ca preț, care se ridică până în o mie de euro. Un Revelion la Madrid (patru nopți), costă de la 615 euro de persoană, iar o excursie de Revelion la Paris (cinci nopți, o persoană), de la 845 de euro, conform adevărul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510