REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cele mai tari gafe și perle ale guvernanților, în 2022

Cele mai tari gafe și perle ale guvernanților, în 2022

Virgil STOIAN 31 decembrie 2022 | 00:00 1271

Anul 2022 se apropie de sfârșit aducând cu el și retrospectivele. Aleșii poporului s-au întrecut și în acest an în gafe, care de care mai amuzante. Nu a contat culoarea politică, funcția sau experiența. Dacă în urmă cu câțiva ani pe primul loc se afla Viorica Dăncilă, de data aceasta campion este Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Marcel Ciolacu

Prima dintre gafele președintelui PSD Marcel Ciolacu a fost comisă sâmbătă, 1 octombrie, în discursul său ținut în filiala PSD Bistrița Năsăud. Întrebat dacă partidul are vreo propunere pentru ministerul Educației, Ciolacu s-a referit la portofoliu drept „portofel”. Întrebat cu ce propuneri vine PSD pentru ministerul Educației, liderul social-democrat a comis gafa, însă s-a corectat imediat: „Sunt și oameni din interiorul PSD, și oameni din exteriorul PSD, dar în acest moment acest portofel… portofoliu revine celor de la PNL și nu am avut o discuție în vreun sens de a schimba vreun portofoliu din guvern”, a afirmat Ciolacu.

Gafă morbidă

Cea de-a doua gafă a fost una cel puțin morbidă, și a fost comisă tot în Bistrița Năsăud. „Astăzi, am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat. Vorbim despre o investiție de peste 27 de milioane de euro, o sală polivalentă de care vom beneficia cu toții în viață”, afirma Marcel Ciolacu, pe 12 august 2022, la Bistrița Năsăud, cu ocazia inaugurării unui complex sportiv polivalent în municipiu. O glumă cel puțin ciudată, explicația politicianului fiind aceea că a făcut o glumă legată de o postare a unui primar PNL.

Și PNL are un gafeur, în persoana lui Gheorghe Flutur, politician vechi şi cu experienţă (preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi fost ministru). Filmat în timp ce dădea indicaţii în Vama Siret cu privire la trimiterea refugiaţilor din Ucraina către locurile de cazare, liberalul a fost surprins spunându-le voluntarilor: „Suntem bucuroşi să scăpăm de ei! Unii au preferinţe, vor la Bucureşti, alţii la Cluj”. Fostul ministru a declarat apoi că a fost din cauza frigului dar și a valului de refugiați.

Gheorghe Flutur

Glumă cu Zelenski

Primarul Municipiului Braşov, Allen Coliban (USR), a încercat să facă o glumă după ce în spaţiul public au fost vehiculate informaţii potrivit cărora preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-ar ascunde la Braşov, astfel că edilul a publicat pe pagina de Facebook o poză trucată în care apare dând mâna cu şeful statului ucrainean, gest care nu a fost apreciat de internauţi.

Allen Coliban și Volodimir Zelenski

„Preşedintele Zelenski este la Braşov, conform presei ruse. Confirm, suntem aici, dar fără stewardese. Între timp, Braşovul face tot posibilul pentru a îi ajuta pe ucraineni: centrul comunitar local pentru refugaţi este deschis, grupul «Braşov pentru Ucraina»  funcţionează şi trimitem ajutor umanitar către oraşele din Ucraina. Postarea este un pamflet, poza fiind editată în Photoshop, însă acţiunile pe care le întreprindem în sprijinul ucrainenilor sunt 100% reale”, a scris edilul Braşovului pe Facebook.

Montură useristă

 Și fostul ministrul al apărării, Vasile Dîncu, a călcat pe bec, demonstrând că nu are proprietatea termenilor. Întrebat dacă urmează să fie schimbat din funcție, Dîncu a ripostat declarând că ar fi vorba despre „o montură useristă”, și că lui nu i-a cerut nimeni să-și dea demisia. Cristian Ghinea l-a atacat imediat pe Dîncu, subliniind că acesta a utilizat un cuvânt incorect: montură, în loc de montaj. „V-am zis că e intelectualul Bulă: Montură usr-istă. O fi vrut să zică montaj. Profesor universitar doctor inginer semianalfabet”, a scris Ghinea pe contul său de Facebook.

Vasile Dîncu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fata de cersetor are actorul de la Kiev...Europa militeaza pentru pace sau pentru razboi ?Daca da pentru pace atunci de ce nu se duc se negocieze pacea?N-are cine? Doar cand toti sunt manjiti pana la cot.Crazy Nancy vrea razboi Mitch McConnel si cu Pedo Joe ce vor?Inafa de "10% for the BIG GUY" ca de asta stim de la Bursima si lapotop ca sa nu ne mai aducem aminte de alte infractiuni gasite acolo.Unde sunt vedetele pacifiste ??????dar nu alea care apar si pe lista de zbor Lolita Express a lui Jeffrey Epstein ca si pe alea le stim din filme proaste ca Top Gun sau bune ca Eyes Wide Shut si reclamele de la Balenciaga
3
2
numai la portofele ii e gandul. Adevarul este ca nu e complicat sa gasesti gafe in guvern. Tot guvernul e o singura gafa. Morbida pentru romani.
5
1
saracu ciolacu! nu-i ajuta nici fata, tot de pungas pesedist!
6
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436