REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
18.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Celebru dosar de sechestrări de persoane bate pasul pe loc de un an de zile!

Celebru dosar de sechestrări de persoane bate pasul pe loc de un an de zile!

Mirela PASCAL 8 august 2024 | 00:00 355

Dosarul în care mai mulți indivizi sunt cercetați după ce au sechestrat mai multe persoane în trafic, în Mehedinți, bate pasul pe loc. Trimiși în judecată în iulie 2023, speța nu a primit vreun termen de judecată. Între timp, inculpații, printre care și  fiul unui PSD-ist, cel din urmă fiind consilier local, iar mama este angajata unei primării din județ, vor să scape de controlul judiciar.

Celebru dosar de sechestrari de persoane bate pasul pe loc de un an de zile!Costin Ghindeanu

Tânărul despre care facem referire mai sus este Costin Ghindeanu, de 21 de ani, care alături de alți complici, s-au dat drept polițiști, au oprit o mașină în stradă și au tâlhărit pasagerii. Teroarea a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Bărbații, cu vârste între 20 și 28 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67 D, zona denumită Valea Cernei, au fost opriți în trafic de un autoturism prevăzut cu stroboscoape. Ulterior, în zonă, a mai oprit un alt autovehicul. Din autoturisme au coborât mai multe persoane îmbrăcate în haine de culoare închisă, cu fețele acoperite cu cagule și purtând mănuși, care și-au declinat o calitate oficială, aceea de polițist, iar, prin folosirea unui pistol tip airsoft și a unor substanțe lacrimogene, au reușit extragerea ocupanților autoturismului oprit. Ulterior, prin întrebuințarea unor acte de violență și amenințări, cele trei persoane au fost imobilizate și transportate pe un drum adiacent și izolat, fiind deposedate de telefoanele mobile și de cheile autoturismului. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Poliției orașului Herculane, au fost identificați bănuiții, fiind vorba de 7 bărbați, cu vârste între 20 și 54 de ani.

Arsenal găsit la locuințele indivizilor, la perchezițiile din Constanța

Judecătoria Baia de Aramă a emis 8 mandate de percheziție domiciliară, 7 dintre acestea în județul Constanța, iar unul în județul Mehedinți. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate două autoturisme, trei stații emisie recepție, 3 pistoale, 2 puști tip airsoft, o pungă cu un kilogram de muniție, 3 recipiente cu gaz comprimat, obiecte tăietor - înțepătoare, cagule, mănuși de protecție din material textil, articole vestimentare și 15 telefoane mobile.

Celebru dosar de sechestrari de persoane bate pasul pe loc de un an de zile!

Trimiși în judecată în iulie 2023, nu s-a scurs niciun termen de judecată

Șapte bărbați, toți din Constanța au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, în vederea audierii și luării măsurilor preventive. În urma audierilor, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe 20 aprilie, cei șapte bărbați au fost prezentați Judecătoriei Baia de Aramă cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanță. Ulterior, au fost plasați sub control judiciar, iar în iulie 2023, au fost trimiși în judecată pentru lipsirea de libertate în mod ilegal.

Dosarul bate pasul pe loc. De atunci, nu a fost stabilit niciun termen și nici nu s-a scurs vreunul.

Între timp, inculpații tot formulează cereri de revocare a controlului judiciar. Pe iulie, judecătorii din Baia de Aramă au respins cererile formulate de inculpaţii Buriu Marius Daniel, Ghindeanu Costin, Cristea Marius Cătălin, Lazăr Mihai, Martinescu Florin Gheorghe, Neagu Vasile şi Tudorache Ionel Daniel de revocare a măsurii controlului judiciar, ca nefondate.

Cine sunt indivizii! Unul din ei, fiu de PSD-ist

Cei șapte indivizi sunt Lazăr Mihai zis Ţuţu, Buriu Marius Daniel, zis Bubu, Tudorache Ionel Daniel, zis Butuc, Martinescu Florin Gheorghe, Neagu Vasile Valentin, zis Vali Peşte, Cristea Marius- Cătălin zis Barbi, Ghindeanu Marius Costin zis Ghilă.

Acesta din urmă este luptător, produs al AS Kickbox Ursoi, în vârstă de 20 de ani. Ghindeanu, fără antecedente penale, este cercetat pentru săvârșirea a 3 infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv a 3(trei) infracțiuni de tâlhărie calificată.

Celebru dosar de sechestrari de persoane bate pasul pe loc de un an de zile!

Ghindeanu este fiul consilierului local PSD, Ion Ghindeanu, din Topraisar. Mama tânărului este angajată a Primăriei Topraisar, la Direcția de Asistență Socială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303