REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
18.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Celebrul simbol al formaţiei The Rolling Stones, inspirat de limba zeiţei hinduse Kali

Celebrul simbol al formaţiei The Rolling Stones, inspirat de limba zeiţei hinduse Kali

A.F. 16 noiembrie 2023 | 00:00 286

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale formaţiilor rock din lume, celebra limbă stacojie a trupei The Rolling Stones, a fost inspirat de zeiţa indiană Kali, a declarat Mick Jagger presei indiene, transmite miercuri AFP.

Celebrul simbol al formatiei The Rolling Stones, inspirat de limba zeitei hinduse Kali

Muzeul Victoria & Albert Museum din Marea Britanie, care deţine emblema originală în cadrul colecţiilor sale, o descrie drept "unul dintre cele mai uşor de recunoscut simboluri rock and roll din lume".

Inspiraţia îşi găseşte originea în figura zeiţei hinduse Kali, cu limba ieşită în afară şi buzele roşii, a declarat Mick Jagger pentru Times of India, într-un interviu publicat miercuri.

Kali, o zeiţă cu pielea albastră şi patru braţe, înfăţişată cu limba lungă şi stacojie ieşită în afară, este simbolul hindus al distrugerii şi al timpului.

"Fratele meu a fost unul dintre primii care au călătorit în India. El mi-a dat câteva cărţi de citit", a declarat starul rock pentru cotidianul indian, într-un interviu acordat la Mumbai.

"În 1969, căutam o imagine care să atragă atenţia şi am văzut această imagine cu limba unei Kali fără trup", a continuat el. "M-am gândit că ar putea fi o sursă de inspiraţie. Ulterior, designerul John Pasche a creat această versiune modernistă cu limba pe post de simbol", a adăugat Jagger.

Mick Jagger a asistat sâmbătă, la Mumbai, la victoria Angliei împotriva Pakistanului la Cupa Mondială de Cricket.

El a distribuit pe reţelele sociale o fotografie în care poate fi văzut stând în faţa unei statui a zeiţei Kali.

Celebrul simbol al formatiei The Rolling Stones, inspirat de limba zeitei hinduse Kali

Artistul britanic John Pasche a creat această emblemă a grupului, în schimbul a aproximativ 50 de lire sterline (57 de euro). Mick Jagger a fost sedus de creaţiile sale.

Doi ani mai târziu, Pasche a primit alte 200 de lire sterline în semn de recunoştinţă pentru succesul de care s-a bucurat acest simbol devenit emblematic.

În 2008, Victoria & Albert Museum a achiziţionat opera originală în schimbul a 50.000 de lire sterline (57.400 de euro)

Trupa The Rolling Stones s-a format la Londra în 1962 şi a devenit unul dintre cele mai faimoase grupuri rock din lume.

Luna trecută, The Rolling Stones a lansat albumul "Hackney Diamonds", primul disc apărut după decesul bateristului Charlie Watts în 2019, şi primul album de studio original al trupei după "A Bigger Bang" din 2005, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513