REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
23.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Centrala din Zaporojie a fost 'la un pas de un accident nuclear' în timpul nopţii

Centrala din Zaporojie a fost 'la un pas de un accident nuclear' în timpul nopţii

Virgil STOIAN 2 decembrie 2023 | 16:07 794

Centrala ucraineană de la Zaporojie, aflată în mâinile forţelor ruseşti, a fost pentru scurt timp "în pragul unui accident nuclear" în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unei întreruperi temporare de energie electrică, a declarat operatorul nuclear ucrainean Energoatom, potrivit AFP, scrie News.ro.

Centrala din Zaporojie a fost 'la un pas de un accident nuclear' in timpul noptiiCentrala de la Zaporojie

"Noaptea trecută, o pană totală de curent a avut loc la centrala din Zaporojie", iar generatoarele au trebuit să fie folosite", a scris Energoatom pe Telegram, precizând că energia electrică a fost restabilită câteva ore mai târziu, sâmbătă în jurul orei 7.00.

Două linii electrice care alimentează centrala 'au fost tăiate', dintre care una a fost "scoasă de sub tensiune în timpul unui raid aerian", a explicat operatorul. Alimentarea cu energie electrică a fost în cele din urmă "restabilită", a adăugat el.

Dar această întrerupere a curentului electric a fost periculoasă pentru buna funcţionare a centralei, a precizat Energoatom, care a fost "la limita unui accident nuclear şi de radiaţii".

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a precizat de asemenea într-un comunicat că centrala a fost "temporar lipsită de electricitate în cursul nopţii" şi că este a opta întrerupere de energie electrică de acest tip de la începutul conflictului.

Agenţia a precizat că va "furniza mai multe informaţii atunci când acestea vor fi disponibile".

"Forţelor de ocupaţie (ruse) nu le pasă de siguranţa centralei nucleare din Zaporojie", a acuzat preşedintele Energoatom, Petro Kotin.

"Ele vor continua să creeze situaţii periculoase, şantajând întreaga lume cu un accident nuclear şi de radiaţii", a conchis el, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine oprește corentul?!?! Dar lacul de acumulare ptr răcirea centralei nu a fost distrus de bulgari, ci tot de fasciștii ucrainieni ... Ăia care i-au omorît pe r*mâni la Fîntîna Albă ... Și pe care azi, la ordinul amerlocilor, Iohanis, Ge oană, Ciucă, Ciolacu și atîția alții îi pupă-n fund (c*r)...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712