REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
20.5° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Centrala nucleară de la Cernobîl, capturată de forţele ruse. Pericol de accident nuclear

Centrala nucleară de la Cernobîl, capturată de forţele ruse. Pericol de accident nuclear

Replica API 24 februarie 2022 | 20:47 2796

Apar noi informații de pe zona frontului! Rusia invadează Ucraina și spre Cernobîl. Acest lucru a fost anunțat de Anton Gerashchenko, consilier al ministerului de Interne din Ucraina, scrie stiripesurse.ro.

„Invadatorii de pe teritoriul Belarusului s-au mutat în Zona AES Chornobyl..

Dacă după lovirea artileriei ocupanților, o colecție de arme nucleare va fi trasă, atunci o băutură radioactivă poate lovi teritoriul Ucrainei, Belarusului și țării UE!", a spus Anton Gerashchenko.

Instalația de stocare a deșeurilor nucleare e un punct strategic pentru Ucraina. Un posibil atac, o deteriorare a instalațiilor, ar putea duce la o nouă tragedie.

UPDATE:

Centrala nucleară de la Cernobîl, capturată de forţele ruse

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat joi Mihailo Podoliak, consilier al oficiului prezidenţial al Ucrainei, citat de Reuters.

"Este imposibil să spunem dacă centrala nucleară de la Cernobîl este sigură după un atac complet lipsit de sens din partea ruşilor", a spus el. "Aceasta este una dintre cele mai serioase ameninţări din Europa de astăzi", a adăugat el.

Anterior, un responsabil din Ministerul de Interne ucrainean a declarat că erau în desfăşurare lupte în apropierea depozitului cu deşeuri nucleare al centralei de la Cernobîl, unde armata rusă a pătruns dinspre Belarus.

La ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a acuzat ''abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev'' faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor sale privind garanţiile de securitate, Rusia a lansat joi dimineaţă o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, cu atacuri aeriene şi cu rachete asupra instalaţiilor militare ucrainene şi incursiuni terestre şi desanturi maritime din mai multe direcţii, inclusiv dinspre Belarus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu beshini
1
0
Replica de ce nu mergeti sa transmiteti live din Kiev...asa scapam de voi
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303