REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.1° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
25.1° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi de când

Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi de când

A.F. 10 decembrie 2023 | 00:00 6208

O schimbare majoră în peisajul energetic al României se conturează în urma unei directive de eficiență energetică emise de Comisia Europeană. Potrivit noilor reglementări, toate centralele de apartament pe bază de gaze vor fi eliminate până în anul 2040.

Centralele de apartament vor fi interzise in Romania. Vezi de cand

Directiva, deja adoptată de Parlamentul European, fixează termenul limită pentru utilizarea centralelor individuale pe gaze în statele membre ale Uniunii Europene la anul 2040. Această măsură reprezintă un pas semnificativ în direcția eficienței energetice și a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Schimbările vor fi implementate treptat, iar Comisia Europeană salută acordul provizoriu la care au ajuns Parlamentul European și Consiliul pentru a reduce emisiile și consumul de energie al clădirilor din întreaga UE.

"Comisia salută acordul provizoriu la care au ajuns astăzi Parlamentul European și Consiliul pentru a reduce emisiile și consumul de energie al clădirilor din întreaga UE. Directiva consolidată privind performanța energetică a clădirilor (EPBD) va sprijini eforturile UE de decarbonizare a clădirilor în întreaga Uniune. Acesta este un domeniu în care impactul concret al ofertei ecologice europene va îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, în locuințele și la locul de muncă, și le va reduce facturile la energie. De asemenea, acest acord va stimula independența energetică a Europei, în conformitate cu Planul REPowerEU, și va constitui un argument comercial puternic în favoarea unui sector al clădirilor mai puțin poluante în UE", arată Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Până în 2040, toate centralele de apartament pe bază de gaze trebuie eliminate, iar subvențiile pentru instalarea cazanelor autonome pe combustibili fosili nu vor mai fi permise începând cu 1 ianuarie 2025.

"Subvențiile pentru instalarea de cazane autonome pe bază de combustibili fosili nu vor fi permise începând cu 1 ianuarie 2025. Directiva revizuită introduce un temei juridic clar pornind de la care statele membre să poată stabili cerințe pentru generatoarele de căldură pe baza emisiilor de gaze cu efect de seră, a tipului de combustibil utilizat sau a ponderii minime de energie din surse regenerabile utilizată pentru încălzire. Statele membre vor trebui, de asemenea, să stabilească măsuri specifice privind eliminarea treptată a combustibililor fosili utilizați pentru încălzire și răcire, în vederea eliminării complete a cazanelor pe bază de combustibili fosili până în 2040”, mai transmite Comisia Europeană, potrivit Antena 3.

Un aspect important al directivei este tranziția către clădiri cu emisii zero, care devin noul standard pentru clădirile noi. Astfel, toate clădirile rezidențiale și nerezidențiale noi trebuie să aibă emisii din combustibili fosili egale cu zero, începând cu 1 ianuarie 2028 pentru cele aflate în proprietate publică și cu 1 ianuarie 2030 pentru celelalte clădiri noi.

De asemenea, statele membre vor fi obligate să proiecteze noile clădiri pentru tehnologia solară, facilitând instalarea instalațiilor fotovoltaice sau termice solare pe acoperișuri. Energia solară va deveni un element normativ pentru clădirile noi, iar pentru cele existente, introducerea treptată a energiei solare va fi fezabilă începând cu anul 2027.

Acordul provizoriu trebuie să fie adoptat oficial de Parlamentul European și de Consiliu pentru a intra în vigoare. După finalizarea acestui proces, noua legislație va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, marcând începutul unei transformări semnificative în peisajul energetic al României, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu ce se vor incalzii duoa 2040
0
0
Plăcutul de UE. Și mie îmi place în UE,nu sunt anti,contra,dar totuși,incepe o campanie strict pro,pentru multe chestii,benefcind jegurile și jegurile totale.Asta nu va să zică ca nu sunt patriot,din contra.Iar ahtiatilor ce li se pare ca totul e normal,că e așa, pai nu i asa.Te doare fundul a doua zi nu pentru ca ai fost p***t,curcubeu sau ambele
1
1
Electric ca in Suedia si Norvegia, zici tu .... Acolo electricitatea e tot la baietii destepti si la Enel ????
2
1
Ne-am intors la iobagie si ne indreptam spre bordeie. A vrut unul sa ne scoata din saracie si l-am impuscat de Craciun. Aferim.
8
1
asta pe care n-a votat-o nimeni. Sa vezi ce de sosoace si haur va trimitem in parlamentul ala de tot rasul de la brucsel, sa va sature.
4
1
in cateva tari vreo 3 sau 4 s-a interzis deja montajul de centrale pe gaz in blocurile si casele noi care au posibilitatea de a se racorda la termoficare; au fost articole mai vechj in urma cu cateva luni, un an; nu mai retin bine dar parca erau danemarca, franta si germania sau suedia parca si uk; boc anuntase ca are aceeasi intentie la cluj dar nu stiu daca a emis un act legislativ local asa cum spunea;ideea era ca termoficarea polueaza mult mai putin decat mii sau zeci de mii de centrale individuale; in suedia sau norvegia nu sunt permise retelele de gaz in localitati de mai mult timp; totul e numai electric si de la termoficare
1
7
Aberatii UE! Pana atunci si Romania si alte state vor iesi din UE! Va fi extraordinar de neeconomicos sa fi membru al UE! Mai bine esti ca SERBIA independenta! Si uite ca nu moare! Important este sa fim in NATO si atat!
8
2
Kktul de uniune europeana nu va mai exista
8
4
Mulți se îmbata aici cu apa rece, dar de interzis le vor interzice ăștia mai devreme sau mai târziu de asta sa fiți siguri.
9
8
Deci daca stau la casa nu se interzice. Căci casa nu-i apartament. Deci va crește prețul caselor . :))))
8
4
Pleaca in p..la noastra la rusi sau in Iran daca in UE e neplacut si nu te simti bine, ca nu te tine nimeni.
8
9
Și cu ce ne face caldura ue ? Ei nu știu ca noi suntem lunea 3 in Europa
12
0
In 2040... m UE va fi demult trecuta la capitolul unei amintiri urate ! Pana in 2030 aceasta alianta UE nu va mai exista, tineti minte ce va spun !
12
5
Nu te obliga nimeni sa stai in centrul orasului. Muta-te de unde ai venit si fa focul cu coceni asa cum ai crescut!
5
9
Asta e articol platit de radet inainte de faliment
16
3
Sa va muuuuueeessscccc pe ăștia care ridica U E an slavi.Bai tarane cu excursia ta,ce ți a dat U E ? Tu ai bani ,fiindcă ești vreun peste,de mergi an vacanta pe afara.Singurii care profita de asta sunt peștii sau slugile celor din U E.
11
5
Directiva Comunități Europene de mărirea salariilor la nivelul lor când o să impună?
13
1
Până în 2040 o să trăim în Uniunea Musulmană Europeană și nu mai ne încălzim, ne sinucidem. Niște idi..
14
4
Directivele nu sunt ordine,nu sunt porunci si nu e necesar ca sefimea dobitoaca traditionala a Romaniei sa ia masuri impotriva populatiei. Interzici ceva numai cand poti si ai cu ce inlocui,asa incat populatia sa nu sufere de parca am fi sub sanctiuni ca suntem romani. Atentie la vot! Nu mai votati lichelele slugarnice si mafiote! Nu e oferta buna pentru popor,pai sa ceara poporul chiar si in strada,masiv,alte oferte,sa avem de unde alege doar ce este bun pentru tara asta,ca ne-am saturat de impostori si slugi la porti straine. UE daca in loc de organizatie benefica devine un soi de dictatura a imposturii si tembelismelor,mai bine sa ramana acolo,fara noi. La urma urmei,poluarea extrema e cea cu bolnavi la cap si grupuri de interese ostile Romaniei. Daca totusi romanii lasa sa li se interzica orice in numele unor idei cretine,nu e nimic de facut. La ce bune voturi,alegeri ,sforaieli de mandrie? Ne lasam ucisi,saraciti,calcati in gura si renuntam la pretentii de orice fel.
21
2
Vă-n gură. Cu toții înjurați UE, dar cu toții vă faceți vacanțele în zona UE. Vă place că nu mai alergați după vize ca-n anii '90. Footo-vă-n gură de popor de hahalere. Numai mici, bere și manele visați, ra'ți ai dreaq de r*mânași mahalagii. huooo
18
18
Ideea in sine este buna si verde... dar de unde naibii baa? Romanii de abia au bani sa-si plateasca factura la gaze
22
4
Pe aer cand urmeaza sa ne puneti retrictii?Am vurut democratie,asta am gasit.Si acum va antreb,nu era mai bine singuri?Si asa cu uniunea europeana am ajuns de rasul curcilor,fabrici 0,senghen 0,slugile U E.
23
8
Sa ne s**a la esapament! Nemtii se pisha pe ei cu directivele lor, ei merg pe centrale cu carbuni. Bucurati-va ca inca bashina e la liber!
31
2
Dispare uniunea europeana pana atunci .
27
4
Intai creați conditii decente de viata ,salarii la toti ca in tarile dezvoltate din UE si la privati dati legi patronilor să aplice salarii salariatilor nu ca in evul mediu .... ei merg la cumparaturi cu sacul se bani in spinare dupa munca sclavilor ...si apoi ne vom alinia la toate schimbarile pe care de doriti.Stiti ca in America,Danemarka,Germania un contabil indiferent ca este la privat sau la stat are un salariu de 7000de euro brut din care net se reduce la 3500 de leEURO ..nu la 2500 lei de le net care dupa ce-ti achiti datoriile cu utilitati ,taxe,impizite ,inspectii la centrala ,taxe scolare la copii nu-ti mai poti lua nici o pereche de chiloti .Voi ce stiti sa puneti doar biciul pe oameni ...dacă vreti ,vreți,vreți trebuie să si dati
24
2
Intai creați conditii decente de viata ,salarii la toti ca in tarile dezvoltate din UE si la privati dati legi patronilor să aplice salarii salariatilor nu ca in evul mediu .... ei merg la cumparaturi cu sacul se bani in spinare dupa munca sclavilor ...si apoi ne vom alinia la roate schimbarile pe care de doriti.Stiri ca in America,Danemarka,Germania un contabil indiferent ca este la privat sau la stat are un salariu de 7000de euro brut din care net se reduce la 3500 de lei ..nu la 2500 de le net care dupa ce-ti achiti datoriile cu utilitati ,taxe,impizite ,inspectii la centrala ,taxe scolare la copii nu-ti mai poti lua nici o pereche de chiloti .Voi ce stiti sa puneti doar biciul pe oameni ...dacă vreti trebuie să si dati .
16
1
Concluzie: iarna, cind e frig, si nu e soare , ne vom incalzi cu elemente voltaice. Cred ca la UE cuiva ii fileaza rau lampile.
29
1
Sexul cu propria mana va fi considerat incest si se va pedepsi cu dat Mue la UE acolo unde zice ea.
19
2
footutul va mai fi permis ? nu cumva polueaza, nu jigneste minoritatile ?
21
3
CA UN PARODOX AL PROSTIEI PE CARE O AVEM FATA DE CEI CARE NE MANIPULEAZA,PE CEI BOGATI ,UN EXEMPLU ELON MUSK SI RACHETELE LUI CARE POLUEAZA ,DISTRUG STRATUL DE OZON ,ABSOLUT NIMENI DE SE IA DE P..A LUI.CHIAR IL SI LAUDA .PE CAND LA NOI IN TARA DACA TRAGE O BASINA CEI PARLAMENTUL EUROPEAN ,AL NOSTRU SEF DE STAT,EXECUTA TOT,DE POATE PRINDE SI EL UN LOC LA EI.ATUMCI SA VEDETI CE O SA NE FACA CU ADEVARAT.
26
3
Asta inseamna ca au ramas f putini racordati la falimentarul radet! In maxim 5 ani, radet dispare din cta, o sa vedeti!
28
4
Și până în 2042 trebuie să ne facem și poponari,până în 2038 trebuie să mâncăm doar greieri și gândaci ca sunt mai sănătoși, până în 2047 trebuie să dăm Ardealul ungurului că așa zice frantuzul că e mai modern,iar până în 2102 trebuie să fim primiți în Schengen,că i urgenta. Iar până în 2050 și ceva,soarele trebuie să răsară de la vest .Că occidentalii au dreptul ăsta, ca s mai bogați și mai rotofei.Da,avem planuri mari pentru viitor.
31
5
Bla, bla, bla...U.E.-... papagalii ăștia de la Bruselles, habar nu au că în r*mânia sunt cca 16.000 de sate și comune unde țăranii se încălzesc cu lemne, peturi, coceni, cărbuni. În al doilea rând sunt atât de săraci încât nu își permit pe viitor o centrală termică electrică. La oraș cât de cât se vor schimba actualele centrale pe gaz cu centrale electrice și pompe de căldură, dar nu 100%. Sunt și la oraș destule familii sărace care nu își permit centrale de apartament electrice. În concluzie, bla, bla, bla...U.E.
37
2
Este un articol care sa dea satisfactie celor care nu au posibilitati tehnice/financiare sa se debranseze de la RADET. Oricum, pana in 2040 moare CETu.
30
4
Să sugă plua UE. Ce plm vor să mai impună mwiștii ăștia? Chiar nu vreau să mă supun regulilor UE. Da-ți-aș la m**e UE.
27
2
Da da. O sa avem caldura si apa calda 1 saptamana poate pe an in ritmul in care functioneaza la noi . O sa ne intoarcem la spalatul in lighean si wc in batatura ptr ca si apa potabila vad ca o tot opresc ptr lucrari in nesimtire, 24 ore si mai mult. Visam frumos
26
1
Toate gazele de evacuare se duc in geamurile apartamentelor de mai sus. Cancer curat pt locatari
16
27
Vise tata.....niste retarzi
23
2
Oare cat mai suporta romanii mizeriile uniunii europopopene
38
4
intrebati primaria ce masuri a luat ptr a se pregati ptr aceasta directiva ? cet nou, retea noua, pturi noi moderne sunt pregatiti sa dea caldura si apa calda fara nici o intrerupere la tot orasul si localitatile apropiate pe o raza de 30 km peste 17 ani ? sau poate ei nu vor sa salveze planeta ca noi ue ce zice ce sanctiuni le da avand in vedere importanta obiectivului eu propun de la 50 de ani in sus si confiscarea averii
32
0
pana in 2040 ori moare magarul , ori pierde samarul!!!
32
4
dar am si eu dreptul sa fac ce vreau pe proprietatea mea, daca nu cu centrala de apartament ma incalzesc cu radiator si tot nu trec inapoi la RADET
40
4
Doi nespalati. Se spala cand vrea radet
32
7
Intrebare pentru cetatenii m(w)e.Cand ma sterg de k***t pot folosi hartia respectiva pentru a face focul si a ma incalzi?Ca doar e produs verde si nu polueaza.
33
1
Total de acord, bombe in blocuri .
18
47
Bravo, mi se pare normal sa se termine odată cu țiganiada de centrale individuale
12
53
Foarte posibil ca restul omenirii sa se stearga la k.hoor cu directivele acestor degenerati. Atunci ce impact la nivel global vor avea? Ce fel de democratie mai este asta - cetatenii europeni au fost intrebati daca sunt de acord? Cati dintre cetatenii europeni sprijina aceasta idiotenie?
59
5
2050 ne vor interzice si pe noi
58
5

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712