REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
11.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Centrul pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanța, de care depinde agricultura constănțeană, a rămas fără sediu

Centrul pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanța, de care depinde agricultura constănțeană, a rămas fără sediu

Andreea VLAICU 2 octombrie 2024 | 00:00 271

Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale încearcă, de ceva timp, să găsească un sediu pentru Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud-Est Constanța și Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanța. A lansat, în trecut, o licitație, dar nu a avut noroc, pentru că nimeni nu a depus oferte. Acum, conducerea agenției a schimbat strategia: a depus solicitări către diverse instituții publice din Constanța, în speranța că va găsi deschidere și cineva îi pune la dispoziție un spațiu pentru sediu. Reamintim că fostul contract de închiriere pentru sediul actual, situat pe strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 nr. 18, a expirat, iar suma solicitată pentru prelungirea acestuia a fost considerabil mărită, ajungând la 20.000 de euro.

Centrul pentru Finantarea Investitiilor Rurale Constanta, de care depinde agricultura constanteana, a ramas fara sediuConstantin Herda și sediul Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud-Est Constanța

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a reluat eforturile pentru a găsi un sediu potrivit pentru Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud-Est Constanța și pentru Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanța. După ce prima procedură de licitație, organizată pentru închirierea unui spațiu de birouri exclusiv în municipiul Constanța, nu a avut succes, nicio ofertă nefiind depusă, conducerea agenției a decis să extindă cercetările. Astfel, au fost trimise adrese către mai multe instituții publice din Constanța pentru a identifica dacă vreuna dintre acestea ar putea oferi un spațiu adecvat pentru sediile în cauză.

Această decizie vine în urma unei situații delicate, după ce contractul de închiriere al actualului sediu, situat pe strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 nr. 18, a expirat. Deși inițial s-a încercat prelungirea contractului, negocierile nu au avut succes, deoarece proprietarul spațiului a solicitat o sumă semnificativ mai mare decât cea convenită anterior, respectiv 20.000 de euro pe lună, ceea ce a depășit bugetul alocat de instituție.

Centrul pentru Finantarea Investitiilor Rurale Constanta, de care depinde agricultura constanteana, a ramas fara sediuConstantin Herda

Herda: Am făcut adrese către instituțiile publice ale statului

În acest context, Constantin Herda, directorul general al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud-Est Constanța, a declarat că este o prioritate să se găsească un nou sediu cât mai repede, având în vedere că funcționarea optimă a instituției depinde de stabilitatea logistică. „Am făcut adrese către instituțiile publice ale statului, dacă există pe undeva un sediu și poate să ni-l pună la dispoziție gratuit. Am depus adresă la Consiliul Județean, primărie, Direcția Agricolă, Administrația Porturilor Maritime. Așteptăm răspunsul. Dacă au o hală și pot să ne-o pună la dispoziție, nu mai facem licitație”, a spus Constantin Herda.

Așadar, agenția se află într-o cursă contra cronometru pentru a soluționa această problemă logistică, iar răspunsurile din partea instituțiilor publice sunt așteptate în perioada următoare.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515