REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

CEO-ul Disney îşi afirmă ''profundul respect'' pentru greviştii de la Hollywood

CEO-ul Disney îşi afirmă ''profundul respect'' pentru greviştii de la Hollywood

A.F. 11 august 2023 | 00:00 281

Directorul executiv al Walt Disney, Bob Iger, a afirmat miercuri că este hotărât să găsească o soluţie la grevele actorilor şi scenariştilor de la Hollywood, menţionând un ''respect profund'' pentru profesioniştii din domeniul creativ, comentarii care marchează o schimbare de atitudine faţă de declaraţiile sale anterioare, ce au provocat tensiuni luna trecută, relatează Reuters.

CEO-ul Disney isi afirma ''profundul respect'' pentru grevistii de la HollywoodBob Iger

Iger le-a spus luna trecută actorilor că solicitările lor sunt ''nerealiste''.

Greva scenariştilor de la Hollywood a intrat miercuri în cea de-a 100-a zi după ce negocierile contractuale au eşuat, iar greviştii spun că cererile le sunt desconsiderate. Greva actorilor a început în urmă cu mai puţin de o lună.

Utilizarea sporită a inteligenţei artificiale a fost unul dintre subiectele-cheie pentru membrii sindicatelor, care se tem că AI ar putea înlocui contribuţia lor creativă.

''Nimic nu este mai important pentru această companie decât relaţiile sale cu departamentele creative'', a spus Iger miercuri, în cadrul unei discuţii despre rezultatele trimestriale ale Disney.

''Am un respect şi o apreciere profunde pentru toţi cei care sunt vitali pentru extraordinarul motor creator ce pune în mişcare această companie şi industria noastră'', a spus el.

Iger, care a revenit anul trecut în funcţia de director executiv Disney, nu a precizat cum va contribui pentru a opri grevele.

În iulie, Iger a înfuriat membrii ambelor sindicate după ce a spus că solicitările sindicatului actorilor SAG-AFTRA, în ceea ce priveşte contracte de muncă cu salarii mai mari şi limitarea utilizării inteligenţei artificiale, sunt ''nerealiste''.

Actorul Bryan Cranston, cunoscut pentru serialul ''Breaking Bad'', l-a pomenit pe Iger o săptămână mai târziu într-un discurs adresat actorilor grevişti în care a spus: ''Nu ne aşteptăm să înţelegeţi cine suntem, dar vă cerem să ne ascultaţi. Şi, în plus, să ne ascultaţi când vă spunem că nu o să permitem ca slujbele noastre să fie date roboţilor''.

Sub conducerea lui Iger, Disney a înfiinţat un grup operativ pentru studiul inteligenţei artificiale şi a modalităţii prin care aceasta poate fi implementată în companie, a relatat marţi Reuters. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768