REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cercetătorii americani au descoperit modul în care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

Cercetătorii americani au descoperit modul în care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

A.F. 15 martie 2024 | 00:00 257

Oamenii de știință din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legătura dintre stres şi cancer, relatează Rador Radio România.

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știință din New York au încercat să răspundă la această întrebare; iar articolul semnat de ei a fost publicat de revista Cancer Cell. Experții au efectuat o serie de experimente pe cobaii bolnavi de cancer de sân.

Şoarecii au fost împărțiţi în două grupe - un grup care a fost expus la condiții de stres, iar celălalt la condiţii normale.

Rezultatele

Studiul a demonstrat că la şoarecii care au fost expuşi la stres, riscul de creștere a tumorii și de răspândire a ei în continuare la plămâni a crescut de la două până la patru ori. În același timp, stresul a modificat țesutul pulmonar chiar și la rozătoarele fără cancer, ceea ce pregătește țesutul pentru dezvoltarea cancerului.

Oamenii de știință presupun că stresul nu cauzează în mod direct cancer, dar o stare constantă de stres duce la formarea unei rețele lipicioase de globule albe din sânge (neutrofile), care facilitează pătrunderea celulelor canceroase în țesuturi, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016