REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cercetătorii au descoperit de ce fumătorii iau rapid în greutate atunci când se lasă de fumat

Cercetătorii au descoperit de ce fumătorii iau rapid în greutate atunci când se lasă de fumat

A.F. 15 mai 2024 | 00:00 823

Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la pachet cu această intenție bună. Iată că un studiu recent a descoperit o posibilă explicație pentru această apariție.

Cercetatorii au descoperit de ce fumatorii iau rapid in greutate atunci cand se lasa de fumat

Potrivit rezultatelor, fumătorii tind să mănânce mai puțin și să se mențină la obiceiuri alimentare nesănătoase în comparație cu nefumătorii. Studiul a fost prezentat la Congresul European de Obezitate din acest an și a evaluat date de la peste 80.000 de adulți din Marea Britanie.

Fumătorii iau în greutate când se lasă de fumat: iată de ce

„Renunțarea la fumat este, fără îndoială, o mișcare pozitivă pentru sănătatea generală, dar poate introduce provocări legate de dietă. Nicotina suprimă pofta de mâncare și crește metabolismul, ceea ce îi poate ajuta pe fumători să controleze greutatea. Cu toate acestea, renunțarea duce adesea la creșterea apetitului și a poftelor de mâncare, ceea ce duce la potențialul creșterea în greutate”, au scris cercetătorii în studiul publicat în BMC Public Health.

Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri în funcție de statutul lor de fumători sau nefumători. Vârsta, sexul, statutul socioeconomic, statutul de fumat, alimentația obișnuită și comportamentele alimentare au fost estimate pe baza chestionarelor. IMC-ul participanților a fost măsurat în timpul evaluărilor de sănătate.

„Îngrijorarea de a crește în greutate este un motiv comun pentru care fumătorii nu încearcă să renunțe sau nu au succes în încercările lor de a renunța la fumat.

Descoperirile noastre indică faptul că fumatul este asociat cu modele de comportament alimentar în concordanță cu consumul redus de alimente. Dar și o calitate mai proastă a dietei, caracterizată prin frecvente. consumul de alimente prăjite și adăugarea de sare și zahăr la mese.

Acest lucru ar putea explica creșterea în greutate observată în mod obișnuit atunci când oamenii nu mai fumează”, a spus investigatorul șef, Dr. Scott Willis, într-un comunicat de presă.

Ce nu știai despre obiceiurile alimentare ale fumătorilor

Rezultatele au arătat câteva fapte interesante despre obiceiurile alimentare ale fumătorilor în comparație cu nefumătorii:

  • Fumătorii au șanse de două ori mai mari să sară peste mese.
  • Au 35% mai puține șanse să guste între mese și nu mănâncă de obicei alimente ca recompensă sau din plictiseală, în comparație cu nefumătorii.
  • Au cu 50% mai multe șanse să rămână mai mult de trei ore fără mâncare.
  • Au tendința de a avea mai puține mese pe zi și le este greu să lase ceva în farfurie.
  • Sunt cu 8% mai multe șanse să mănânce alimente prăjite, cu 70% mai multe șanse să adauge sare și cu 36% mai multe șanse să adauge zahăr la mese.
  • Cercetătorii au observat că aceste relații sunt mai puternice la persoanele în vârstă, comparativ cu adulții mai tineri.

Probabilitatea de a adăuga sare și zahăr la mese a fost mai mare la bărbați în comparație cu femeile, făcându-i pe fumători mai susceptibili la obiceiuri alimentare proaste, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016