REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Certificatul privind domiciliul înregistrat în Registrul Național de Evidență a Persoanelor  

Certificatul privind domiciliul înregistrat în Registrul Național de Evidență a Persoanelor  

A.F. 2 octombrie 2023 | 00:00 4155

Cetăţenii români au dreptul de a solicita, în vederea obÅ£inerii unor drepturi sau a apărării intereselor acestora în străinătate, emiterea unui Certificat care să ateste domiciliul înregistrat în Registrul NaÅ£ional de Evidenţă a Persoanelor.

Certificatul privind domiciliul inregistrat in Registrul National de Evidenta a Persoanelor  

DirecÅ£ia Generală de Evidenţă a Persoanelor ConstanÈ›a eliberează la cererea titularului, Certificat privind domiciliul înregistrat în Registrul NaÅ£ional de Evidenţă a Persoanelor ÅŸi Formular standard multilingv, care însoÅ£eÅŸte certificatul, pentru cetățenii români care au domiciliul pe raza judeÈ›ului ConstanÈ›a.

Cererile de solicitare a certificatului ÅŸi a formularului standard multilingv se depun la Serviciile Publice Comunitare Locale de la locul de domiciliu sau direct la sediul D.G.E.P ConstanÈ›a (mun.ConstanÈ›a, str. Ștefan cel Mare, nr.44, bl.M16), însoÅ£ite de următoarele documente:

•    Cerere tip;
•    Actul de identitate, în original;
•    Procura specială în original ÅŸi, după caz, traducerea acesteia în limba română, legalizată, de asemenea în original, în situaÅ£ia în care documentul este autentificat de către autoritatea străină competentă, dacă se solicită eliberarea certificatului prin împuternicit;
•    Împuternicirea avocaÅ£ială, dacă se solicită eliberarea certificatului prin avocat, împuternicit de către titular sau de către reprezentantul legal al acestuia;
•    Actul de identitate al mandatarului în original, dacă certificatul se solicită prin împuternicit sau avocat.

La solicitare, în certificat se pot menÈ›iona È™i domiciliile anterioare ale titularului, reÈ™edinÈ›ele avute de către acesta, precum È™i perioada în care au fost active.

În cazul cetățenilor români fără domiciliu în România în certificat se menÈ›ionează numai acest aspect.

Eliberarea la cerere a formularului standard multilingv – vizează eliberarea unui Certificat care va fi folosit în spaÈ›iul U.E.

La eliberarea formularului standard multilingv se vor avea în vedere următoarele:

- Formularul standard multilingv însoÈ›eÈ™te Certificatul privind domiciliul înregistrat în Registrul NaÈ›ional de Evidență a Persoanelor, având valoare juridică numai împreună cu documentul original pentru care se eliberează.
- Este posibilă eliberarea concomitentă a mai multor formulare standard multilingve pentru un singur Certificat, în funcÈ›ie de solicitarea persoanei interesate (de exemplu în versiuni lingvistice diferite sau în aceeaÈ™i versiune lingvistică, în mai multe exemplare).
- În formularul standard multilingv pot fi completate maxim 4 domicilii È™i 4 reÈ™edinÈ›e.

În cererea de eliberare a unui formular standard multilingv, solicitantul trebuie să precizeze Statul membru al UE în care va folosi Certificatul È™i Formularul, precum È™i formatul bilingv în care acesta va fi eliberat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016