REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cetăţean american, reţinut la Moscova pe motiv că i-ar fi înjurat pe poliţişti

Cetăţean american, reţinut la Moscova pe motiv că i-ar fi înjurat pe poliţişti

A.F. 15 mai 2024 | 00:00 857

Un cetăţean american a fost reţinut pentru 10 zile de un tribunal rus pentru că ar fi utilizat un limbaj obscen în timpul unei percheziţii efectuate de poliţie în apartamentul său, a relatat marţi ziarul rus Kommersant, citat de Reuters.

Cetatean american, retinut la Moscova pe motiv ca i-ar fi injurat pe politisti

Procurorii au declarat că cetăţeanul american, numit Angelo Joseph Talarico the Fourth, în vârstă de 36 de ani, i-a înjurat în limba engleză pe agenţii de poliţie care au sosit în apartamentul din Moscova al soţiei sale pentru a efectua o percheziţie în cadrul unei anchete privind furturi de bitcoin în regiunea Murmansk, potrivit ziarului.

Americanul, care s-a mutat în Rusia din Los Angeles, ar fi ţipat la poliţişti şi a folosit două cuvinte distincte "al căror sens ei l-au înţeles", potrivit Kommersant.

Cetăţeanul american a negat infracţiunea administrativă de huliganism şi utilizarea de limbaj obscen într-un loc public. Cu toate acestea el a fost plasat în arest pentru zece zile după ce a fost găsit vinovat de către un tribunal din Moscova, scrie publicaţia citată.

Avocatul său neagă că americanul i-ar fi înjurat pe agenţii de poliţie, afirmând că el şi soţia sa se aflau în bucătărie în timpul percheziţiei în apartament. Cererea de contestare a reţinerii sale a fost respinsă de tribunal.

SUA şi-au avertizat cetăţenii să nu călătorească în Rusia, menţionând o serie de motive, între care "posibilitatea de hărţuire şi selectarea cetăţenilor americani pentru a fi reţinuţi de către agenţi de securitate ai guvernului rus" şi aplicarea arbitrară a legii, notează Reuters, citată de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016