REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
36.4° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Cetățean turc, depistat la vamă cu pistoale ascunse în camionul pe care îl conducea

Cetățean turc, depistat la vamă cu pistoale ascunse în camionul pe care îl conducea

Andreea VLAICU 11 iunie 2024 | 14:17 690

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Vidin au depistat, într-un camion condus de un cetăţean turc, șaptesprezece pistoale fară serie și fără muniția aferentă. Astfel, împreună cu polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj este documentată activitatea infracțională, bărbatul fiind cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Cetatean turc, depistat la vama cu pistoale ascunse in camionul pe care il conducea

Astfel, un cetățean turc a fost prins în flagrant delict de către polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu - Sectorul Poliției de Frontieră Calafat la intrarea în țară, în timp ce ar fi transportat într-un camion, ascunse în interiorul și în paravântul cabinei, 17 pistoale, calibrul 9 mm, fără serie și fără muniția aferentă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documentele de proveniență.

Cetatean turc, depistat la vama cu pistoale ascunse in camionul pe care il conduceaparavântul cabinei

Cele 17 arme au fost ridicate pentru cercetări, fiind dispusă o constatare criminalistică. Astfel, conform raportului de constatare, arma pusă la dispoziţie este o armă de foc scurtă, tip pistol, ce corespunde categoriei armelor de foc letale.

În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, persoana în cauză a fost reţinută de către poliţişti, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Cetatean turc, depistat la vama cu pistoale ascunse in camionul pe care il conduceapistoalele ascunse

În cursul zilei de 11 iunie a.c., aceasta urmează să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Calafat cu propunere de arestare preventivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510