REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cetățenii din Hârșova cu probleme de vedere, în atenția primăriei

Cetățenii din Hârșova cu probleme de vedere, în atenția primăriei

Replica API 14 decembrie 2020 | 00:00 1710

Pe data de 4 decembrie, s-a semnat un contract de parteneriat între Primăria Orașului Hârșova și Lions Club Cosmopolitan București, pentru o perioadă de cel puțin 4 ani, având ca obiect screening-ul oftalmologic al cetățenilor, care se va efectua periodic, la 6 luni.

Astfel, s-a desfășurat prima campanie de screening oftalmologic oferit de Lions Cosmopolitan București , în incinta Casei de Cultură, cu sprijinul unei echipe de medici de diferite specialități, coordonată de dr. Paul Grecu, împreună cu o echipă de voluntari, angajați de la Spitalul Orăşenesc Hârşova , formată din dr. Sburlea Lilian și mai mulți asistenți medicali.

Grupul țintă a fost alcătuit din copii cu vârste cuprinse între 1 an și 16 ani.

”Am atins un număr de 87 de copii beneficiari ai acestui program, dintre care 11 vor avea nevoie de un consult amănunțit și vor fi contactați de dr. Lilian Sburlea, medic primar oftalmolog, angajat în ambulatoriul Spitalului Orășenesc Hârșova. De asemenea, un copil cu grave deficiente oftalmologice va fi operat gratuit, la București, după sărbători, cu sprijinul Clubului Cosmopolitan, de către dr. Paul Grecu, medic primar oftalmolog, membru al Clubului Lions, transportul fiind asigurat de Primărie. Următoarea campanie de screening oftalmologic va avea grup țintă persoanele în vârstă iar informarea va fi făcută din timp, pentru a putea beneficia cât mai multe persoane. Cel de-al doilea parteneriat ce vine în sprijinul cetățenilor hârșoveni, a fost semnat între Lions Club Cosmopolitan București și Optica Medicală AngellOptic, administrată de Coman Simona, pentru a pune la dispoziție celor 11 copii câte o pereche de ochelari, conform recomandărilor medicului de specialitate, cu titlu gratuit”, a transmis primarul Viorel Ionescu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677