REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° ConstanÈ›a Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° ConstanÈ›a Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Cetăţenii pot face reclamații pe WhatsApp atunci când aparatele SGR nu funcționează

Cetăţenii pot face reclamații pe WhatsApp atunci când aparatele SGR nu funcționează

A.F. 26 august 2024 | 19:30 969

Cetăţenii ÅŸi reprezentanÅ£ii magazinelor pot transmite reclamaÅ£ii, sugestii ÅŸi observaÅ£ii despre funcÅ£ionarea Sistemului GaranÅ£ie-Returnare (SGR) direct prin aplicaÅ£ia WhatsApp, a anunÅ£at, luni, ministrul Mediului, Mircea Fechet, într-o postare video publicată pe propria pagină de socializare, conform Agerpres.

Cetatenii pot face reclamatii pe WhatsApp atunci cand aparatele SGR nu functioneaza

Cetăţenii care se confruntă cu probleme în ceea ce priveÅŸte recuperarea celor 50 de bani plătiÈ›i pentru sticlele cu garanÈ›ie pot trimite reclamaÅ£ii la numărul de telefon 0726.715.142, direct pe WhatsApp.

„Avem un număr de telefon, Hotline cum îi mai spunem noi, unde orice cetăţean ÅŸi chiar ÅŸi magazinele au dreptul ÅŸi au posibilitatea, prin intermediul aplicaÅ£iei WhatsApp, să ne aducă la cunoÅŸtinţă nouă, celor de la Ministerul Mediului, Apelor ÅŸi Pădurilor, disfuncÅ£ionalităţi ale sistemului: că un comerciant refuză să plătească garanÅ£ia, că alt comerciant are RVM-ul blocat, că poate că cei de la RetuRO întârzie să debaraseze un magazin mai mic sau mai mare”, a spus ministrul, pe Facebook.

Mesajele, urmărite de ministru

„I-am rugat pe colegii mei de la minister să-mi pună la mine în birou unul dintre terminalele de WhatsApp, pentru a vedea ÅŸi eu în timp real cum se rezolvă toate aceste plângeri ÅŸi mai ales ce mai spun românii despre SGR. Mă bucur foarte mult că românii aleg ÅŸi această cale de a comunica cu noi. Văd că acest număr de telefon, dacă mă uit la numărul de mesaje, e din ce în ce mai popular ÅŸi încurajez pe toată lumea să-l folosească”,a adăugat Mircea Fechet.

Conform datelor prezentate, săptămâna trecută, de ministrul Mediului, într-o conferinţă de presă, numărul ambalajelor colectate prin SGR a depăşit 1,3 miliarde.

"Am sărbătorit nu demult PET-ul cu numărul un miliard. Astăzi, avem deja colectate peste 1,3 miliarde de ambalaje prin Sistemul de GaranÅ£ie-Returnare ÅŸi sperăm ca, foarte repede, să anunţăm ÅŸi ambalajul cu numărul două miliarde. Zeci de mii de tone de ambalaje ajung acolo unde trebuie, respectiv în fabricile de reciclare ÅŸi citim aproape săptămânal ÅŸtiri legate de extinderea capacităţilor reciclatorilor de materii prime, fie de PET, fie de sticlă, fie de aluminiu, lucru care ne bucură, pentru că înseamnă investiÅ£ii noi, locuri de muncă noi ÅŸi tehnologii atrase în România. Ne bucurăm de beneficiile Sistemului de GaranÅ£ie-Returnare, în sensul în care am promis că vom lăsa o Å£ară mai curată decât am găsit-o. Deja, pe marginea drumurilor, pe albiile cursurilor de apă, în păduri ÅŸi în natură, în general, vedem mai puÅ£ine PET-uri. Dincolo de toate aceste veÅŸti bune, mă simt obligat să admit că sistemul încă are anumite disfuncÅ£ionalităţi pe care suntem obligaÅ£i să le remediem", a transmis demnitarul, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este, vânătoare de sticle returnabile, prea puține terminale, aparatele mai dau erori câteodată, lume multă și p*****a care bagă mâna până la umăr și înjură ca sunt furați, ăștia de la marketurile mai mici care au aparate, când trebuie să schimbe sacii, zici ca le-a murit cineva la ce moace fac, deci mai durează până va fi ceva civilizat
6
2

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365