REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Cezar Romică Șerban a câștigat sume colosale de la Armata Română pentru studii de fezabilitate

Cezar Romică Șerban a câștigat sume colosale de la Armata Română pentru studii de fezabilitate

Andreea POPA 18 octombrie 2022 | 00:00 7940

Aeroportul Kogălniceanu a angajat pentru realizarea unui studiu privind un hangar o firmă deținută de un misterios om de afaceri, considerat de numeroase surse drept adevăratul câștigător al mega-contractului pentru construirea orașului NATO de la Mihail Kogălniceanu. Cezar Romică Șerban este cvasi-necunoscut mediului de afaceri, deși a câștigat sume colosale de la Armata Română, din 2007 și până în prezent: nu mai puțin de 2 miliarde de euro. Coincidență sau nu, DNA a descins recent la baza militară de la Kogălniceanu pentru a verifica un contract de achiziție.

Cezar Romică Șerban

Societatea Națională Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA a atribuit pe 11 octombrie un contract pentru ”Servicii de elaborare Studiu de fezabilitate Hangar parcare și mentenanță aeronave”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 23 august 2022.

Câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Steerforth Consult SRL din București, reprezentată de Romică Cezar Șerban. Aceasta va avea ca subcontractori Geostud SRL (reprezentant Petru Nicolae), Specialist Consulting SRL (reprezentant Romică Cezar Șerban), Eurocerad International SRL (reprezentant Florina Costache) și Aduro Impex SRL (reprezentant Gheorghe Mircea). Asocierea va primi pentru serviciile sale 332.900 lei, fără TVA.

Contracte de 2 miliarde de euro de la armată

Suma reprezintă literalmente nimic față de miliardele de euro câștigate până acum de la Armata Română de cel de care se leagă contractul de la aeroport. Pe lângă Steerforth Consult și Specialist Consulting, misteriosul Romică Cezar Șerban este și în spatele Aduro Impex SRL. În documente, Aduro Impex este deținută de Gheorghe Mircea, un bătrân de 73 de ani din Dâmbovița, dar a fost înființată de Ioan Grigore, soțul Oanei Grigore, cu care Romică Cezar Șerban este asociat în Specialist Consulting SRL. În plus, Romică Cezar Șerban a fost mulți ani managerul Aduro Impex.

 Aduro Impex este liderul asocierii care a câștigat pe 10 iunie 2022 mega-contractul de ”Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”. Cu alte cuvinte, viitorul oraș NATO ce va fi ridicat în România, la malul mării. Aduro Impex este asociat în acest uriaș contract cu două companii de zeci de ori mai mari: austriecii de la Strabag și Bog’Art, unul dintre cei mai mari constructori români. În contractul valabil 106 luni, Romică Cezar Șerban și partenerii săi va încasa 1,7 miliarde de lei, fără TVA.

Potrivit unei investigații Discover Project, Romică Cezar Șerban a câștigat din 2007 până în prezent, prin cele două firme ale sale- Aduro Impex și Specialist Consulting- contracte în valoare de 500 milioane, respectiv 714 milioane lei de la Ministerul Apărării Naționale. Cei de la Gândul vin cu informații suplimentare și spun că Șerban a câștigat, în total, contracte de peste 2 miliarde de euro.

Descindere DNA la baza militară de la Kogălniceanu

Sursele citate menționează că Șerban este interpusul unuia dintre cei mai puternici generali din România, care îi asigură câștigarea tuturor acestor contracte cu Armata. La fel a acționat și în cazul mega-contractului pentru ridicarea orașului NATO, unde a descalificat brusc toți concurenții lui Șerban din cursă, astfel încât asocierea condusă de acesta să câștige, în cele din urmă, contractul prin care România s-a angajat să contribuie la construirea viitoarei baze militare NATO de la Kogălniceanu.

Coincidență sau nu, DNA a descins pe 30 septembrie la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, căutând dovezi într-un dosar cu suspiciuni privind un contract de achiziție. Spre deosebire de toate celelalte astfel de situații, de data aceasta dinspre DNA nu a răsuflat absolut nimic cu privire la identitatea celor anchetați pentru corupție. Un indiciu în plus că avem de-a face cu un caz extrem de grav, cu implicații colosale. Cum ar fi cel privitor la construirea orașului NATO de la Kogălniceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
proastele replica ''loveste'' din nou
1
1
cind nu vremsa faci nimic,dar vrei sa furi niste bani,gata,studii fezabilitate cu trei paduchi srl,care nici ce.i aia fezabilitate nu stie.dar stie armata sa fure bani fara sa faca nimic!
9
0
Constructorii militari nu mai exista, caci nu se mai fac "canale navigabile", aviația a deveni "stol de fazani" (zbor în salturi)!
5
0
Articol la comanda in plus amestecati mere cu pere, lei cu euro, miliarde cu milioane, niste prostii marca replica. Plm.
11
5
esti e lei ori e euro? 2 miliarde de euro? serios?
8
2

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365