REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

CFR cere scuze petrecăreților care au stat cu orele pe cod roșu de caniculă, așteptând trenul

CFR cere scuze petrecăreților care au stat cu orele pe cod roșu de caniculă, așteptând trenul

Andreea VLAICU 16 iulie 2024 | 00:00 607

Festivalul Beach, Please! s-a terminat, dar aglomerația abia acum începe. Cum era de așteptat, gara din Costinești a fost arhiplină, la fel și cea din Constanța, cât și în trafic. Călătorii au așteptat zeci de minute în soare, pe caniculă, sub cod roșu. CFR își cere scuze. Nici în trafic nu a fost mai bine. Pe o stradă din Costinești, șoferii au stat în trafic, pe loc, 2 ore.

CFR cere scuze petrecaretilor care au stat cu orele pe cod rosu de canicula, asteptand trenultineri în gara Costinești

Întotdeauna drumul înapoi spre casă pare mai lung și mai greu, însă atunci când cu o noapte înainte ai petrecut până în zorii zilei, călătoria pare și mai greoaie. Luni, 15 iulie a.c., după ce festivalul Beach, Please! a luat sfârșit, petrecăreții au asaltat gara din Costinești.

Festivalurile de pe litoral au paralizat în adevăratul sens al cuvântului circulația, cu toate că vorbim despre cea rutieră sau cea aleasă de majoritatea și anume feroviară. Cu gândul la drumul care poate dura ore bune, tinerii s-au așezat pe peroane dis de dimineață în așteptarea trenului care duce spre casă. După ce entuziasmul și distracția li s-a șters de pe față a apărut oboseala, care este evidentă după atâtea nopți pierdute.

CFR cere scuze petrecaretilor care au stat cu orele pe cod rosu de canicula, asteptand trenultineri în gara Costinești

Drumul spre casă, haotic și pe șosele

Cât despre cei care au ales calea rutieră, cu mașinile personale, nici aceștia nu au avut o idee inspirată alegând să plece luni, imediat după festival. Pe drumurile dintre stațiuni s-a creat un ambuteiaj de toate zilele și a provocat nervi tuturor șoferilor. Un lucru este cert, orice variantă de transport ar fi ales petrecăreții s-ar fi lovit oricum de aglomerație.

CFR cere scuze petrecaretilor care au stat cu orele pe cod rosu de canicula, asteptand trenultrafic blocat

Transportul feroviar, suplimentat?

CFR Călători își cere scuze pentru situația creată. „Regretăm situația semnalată de dumneavoastră și transmitem scuze întregului grup de călători, care este nevoit, în această perioadă cu temperaturi ridicate, să aștepte sosirea trenului în aer liber, pe un peron fără copertină. După cum am informat în luna mai a acestui an, atât halta Costinești Tabără, dar și Neptun, au intrat în programul de modernizare, contractele fiind semnate în data de 15 mai a acestui an. Ambele obiective feroviare au, din acest an, finanțare asigurată, pentru modernizare, din fonduri nerambursabile prin Programul Transporturi. Asocierea de firme românești, cu care am semnat contractele de modernizare, are termen de implementare a fiecărui contract de 12 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 8 luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor. Ne dorim ca această asociere de firme românești să reușească finalizarea lucrărilor conform termenului din contracte, iar din sezonul estival viitor să le putem oferi călătorilor condiții mai bune pentru așteptarea trenurilor“, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de joc in 34 de ani nu au fost in stare sa construiasca vreo 3 - 4 copertine foarte mari care sa adapostesca cateva sute de tineri in astfel de situatii si sa-i fereasca de insolatie nici nu mai zic in ce hal arata wcurile din gari si mai mult ca sigur costinestiul nu face exceptie evident ar fi fost utile si vreo doua tasnitori dar de unde nu e ...
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510