REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

CFR Constanța încearcă să „stoarcă“ de la Stone Construct 90.000 de euro, după un control al ANAF

CFR Constanța încearcă să „stoarcă“ de la Stone Construct 90.000 de euro, după un control al ANAF

Victor ROTARU 16 februarie 2023 | 00:00 1448

Compania Națională Căi Ferate CFR SA, Sucursala Constanța, încearcă să obțină peste 93.000 de euro de la SC Stone Construct S.R.L., ca urmare a unor controale efectuate de către ANAF, care aveau ca obiect respectarea prevederilor legale în atribuirea unui contract. A acționat-o în instanță și, în primă fază, a câștigat.

 

CFR Constanta incearca sa „stoarca“ de la Stone Construct 90.000 de euro, dupa un control al ANAF

În urma unei licitații publice, Compania Națională Căi Ferate CFR SA, Sucursala Constanța, în calitatea de autoritate contractantă, a încheiat cu o firmă din București acordul cadru de lucrări pe căile ferate nr. 482/2009, firma fiind clasată pe locul I în urma licitației organizate. Ulterior, întrucât câștigătoarea a intrat în insolvență, compania de stat a emis avizul pentru prelucrarea acordului cadru de lucrări de către Stone Construct, aceasta clasându-se pe locul II la licitația din 2009.

CFR Constanta incearca sa „stoarca“ de la Stone Construct 90.000 de euro, dupa un control al ANAF

Câțiva ani mai târziu, ANAF a desfășurat inspecția economico-financiară, având ca obiective respectarea prevederilor legale în atribuirea, încheierea şi derularea contractelor, în perioada 01.01.2011-21.12.2015 precum şi controlul ulterior asupra modului de fundamentare, acordare si justificare a sumelor primite de la bugetul general consolidat al satului. În urma acțiunii de control a fost emisă o decizie, în vederea recuperării de către Căi Ferate Constanța de la SC Stone Construct S.R.L. la plata sumei de 457.203,67 de lei, pe motiv că i s-a acordat un tratament preferențial, discriminând alți operatori economici care ar fi putut participa la o procedura de achiziție pentru încheierea contractului, dar și pentru că societatea a efectuat niște lucrări de demolare ilegal, mai ales pentru că bunurile nu-i aparțin si pentru care nu deținea o autorizație de desființare.

 

 

CFR Constanta incearca sa „stoarca“ de la Stone Construct 90.000 de euro, dupa un control al ANAFMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au respins cererea de chemare în judecată având ca obiect pretenții, formulată de către Compania Națională Căi Ferate CFR SA Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța. Decizia nu este definitivă.

Contactat pentru un punct de vedere, reprezentantul firmei SC Stone Construct S.R.L. nu a vrut să comenteze acest subiect.

Ivanov a avut probleme și cu CJ

Societatea Stone Construct este deținută de Vasile Ivanof. Numele lui Ivanof este legat și de Cetatea Capidava. În 2019, s-a iscat un scandal între societatea sa și Consiliul Județean Constanța. Firma a executat lucrarea de turnare placă peste punct de informare, în cadrul proiectului – restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava. Vasile Ivano acuza, la acea dată, CJ că a întocmit un proces verbal de finalizare a lucrărilor fără a se respecta normele în vigoare. Mai mult, Ivanov spunea că a primit doar jumătate din prețul lucrării, motiv pentru care a dat CJ în judecată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fostele Districte de cladiri CFR au fost desfiintate, pentru a le lua locul aceasta firma Stone pe contracte de reparatii cu multe zerouri ! Si au trecut de atunci peste 20 ani!
2
0
O să le dea nea Puiu Ivanov fix un pix...Ha ,ha ,ha...
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016