REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

CFR modifică o cale ferată pentru trupele de la Kogălniceanu. Cine se ocupă de lucrări?!

CFR modifică o cale ferată pentru trupele de la Kogălniceanu. Cine se ocupă de lucrări?!

Andreea CONDURACHE 31 octombrie 2023 | 00:00 3817

Sucursala Constanța a CFR SA a desemnat câștigătoarea contractului de aproximativ un milion de lei pentru lucrările de consolidare și modificare a unei linii ferate care deservește trupele americane de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. Trei firme au depus oferte până la data limită. Este vorba despre Con Metal CF SRL București, reprezentant Paul Burcă; Euro Construct SA Constanța, reprezentant Tudor Vlad; Construct Ing SRL Negrești Oaș, reprezentată de Vasile Cicio, cea din urmă reușind să obțină contractul.

CFR modifica o cale ferata pentru trupele de la Kogalniceanu. Cine se ocupa de lucrari?!foto cu rol ilustrativ

CNCF CFR SA Sucursala Regională CF Constanța- Unitate Operațională a atribuit în cursul zilei de 17 octombrie a.c. contractul pentru ,,Lucrări de consolidare a liniei de garare MApN, din stația CF Nicolae Bălcescu, ce deservește UM01837”, în urma unei proceduri de licitație deschisă inițiată în august a.c.  Con Metal CF SRL București, reprezentată Paul Burcă; Euro Construct SA Constanța, reprezentată Tudor Vlad și Construct Ing SRL Negrești Oaș, reprezentată de Vasile Cicio au depus oferte, cea din urmă fiind declarată câștigătoare. Conform documentației de pe SEAP, contractul presupune ”Executarea lucrărilor de consolidare a liniei de garare MApN, din stația CF Nicolae Bălcescu, ce deservește UM01837, conform specificațiilor caietului de sarcini nr.7/2/2270/30.05.2023, care au drept scop înlocuirea schimbătorului de cale existent nr. 1 - Ramificație Mihail Kogălniceanu (RMK).

CFR modifica o cale ferata pentru trupele de la Kogalniceanu. Cine se ocupa de lucrari?!foto cu rol ilustrativ

Înlocuirea schimbătorului de cale nr. 1 RMK implică următoarele operaţii principale: 1. Demontarea și scoaterea din cale a vechiului aparat de cale. 2. Lucrări de amenajare şi consolidare a platformei căii pe amplasamentul aparatului de cale. 3. Montarea/înlocuirea propriu-zisă a aparatului de cale. 4. Lucrări de rectificare a poziţiei aparatului de cale în profilul în lung/în plan orizontal. 5. Încărcarea, transportul şi depozitarea corespunzătoare a materialelor de cale rezultate în urma lucrărilor de înlocuire”. Locul de executare a lucrărilor este ”pe linia curentă 812 Medgidia-Tulcea, pe raza de activitate a Secției L2 Medgidia, conform specificațiilor Caietului de sarcini”.

CFR modifica o cale ferata pentru trupele de la Kogalniceanu. Cine se ocupa de lucrari?!foto cu rol ilustrativ

Construct ING SRL a reușit de-a lungul anilor să câștige zeci de milioane de euro din contractele puse în joc de Compania Căi Ferate Române (CFR SA). Firma din Negrești Oaș înființată în 1994 este deținută de Gheorghe și Vasile Cicio, tată și fiu, cu o cifră de afaceri de 17.419.175 lei și un profit net de 3.823.928 lei în 2022, cu 27 de angajați.

Tot la începutul acestei luni a obținut un contract, în valoare de 1.309.024,86 lei fără TVA, echivalent a 265.948,45 euro, pentru lucrările de reparații la nivelul SRCF Constanța. Acestea au ca scop ridicarea restricțiilor de viteză de 15 km/h existente pe liniile curente și directe - Linia 814 Palas-Port B, firul II, între km 1+000-3+300.

Patronul Gheorghe Cicio este prezentat de presa transilvăneană drept primul beneficiar al prescripției speciale introduse de Curtea Constituțională a României în 2022. Gheorghe Cicio a fost condamnat definitiv în aprilie 2022 de către Curtea de Apel Cluj la 3 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani și confiscarea a peste 1.000.000 de lei, bani obținuți de afacerist în mod ilegal. Este vorba despre contracte derulate cu CFR încă din 2011, când firmele lui Cicio au încasat peste 15 milioane de lei pentru vopsirea unor poduri, fără a da însă niciun strat de vopsea pe acestea. Gheorghe Cicio a făcut însă contestație în anulare la condamnarea sa definitivă, invocând exact Decizia CCR 358/2022, iar instanța din Cluj a trebuit să-l lase în libertate, constatând că, deși afaceristul a furat fără niciun dubiu banii statului, fapta sa petrecută în 2011 s-a prescris.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Așa Arată Trenurile În America , Nu Ca Rablele De Trenuri Din Europa [Germania Și r*mânia], Asia, Și Rusia La Un Loc, Nu Credeți Oare: Oricum Europa [Germania ], Asia, Și Rusia Sunt În Urmă În Comparație Cu America, Nu Credeți Oare . Rablele Se Aruncă, Nu Se Mai Folosește! Trebuie Trenuri Noi, Nu Rable Bune De Aruncat Pe Foc La Gratar, Nu Credeți Oare . Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
0
0
Are recomandari bune CICO asta,furt de bani de la C.F.R.fapta dovedita cu acte motiv pentru care a si fost trimis in judecata dar a scapat de puscarie nu pentru ca nu ar fi furat ci pentru ca judecatori speciali au taraganat procesul pana cand fapta gagiului s-a prescris,sau cum sar spune da ma a furat dar fapta s-a intamplat demult nu mai intereseaza pe nimeni ca inca unu a furat din bani tzari si mai spun uni romani dece in alte tzari nu se intampla asha ceva,pai in tzarile alea intrau la puscari si judecatori pentru ca au ajutat un hotz care a futat din bani tzari sa scape liber"deci sunt complici cu hotzul"si hotzul caruia i se dadea maximul pedepsei si i se confisca toata averea,dar la ce legi si judecatori sunt in Romania mari hotzi sunt incurajatzi sa fure,mai puzin gainari aia iau cu executare pentru ca au furat 100 de lei.
4
1
Pacat de ce au construit strabunii nostri . Au furat si distrus calea ferata.
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016