REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
24° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Cherecheș încearcă să scape de condamnarea de 5 ani de închisoare

Cherecheș încearcă să scape de condamnarea de 5 ani de închisoare

Victor ROTARU 24 decembrie 2023 | 10:13 1988

Cătălin Cherecheș a fost vizitat de familie în închisoarea din Germania. Poate primi vizite programate și de sărbători, dar poate să vorbească și la telefon și o face inclusiv cu avocații. Își pregătește apărarea pe toate planurile. În timp ce Ministerul Justiției a trimis în Germania o parte din documentele pentru procesul de extrădare în România, fostul edil încearcă, din nou, să scape de condamnarea de cinci ani de închisoare.

Chereches incearca sa scape de condamnarea de 5 ani de inchisoareCătălin Cherecheș

Fostul primar din Baia Mare se află în cea mai mare închisoare din Munchen. Penitenciarul a permis membrilor familiei să-l vadă, iar de sărbători Cătălin Cherecheș va putea să primească vizite, însă cu programare, în funcție de intervalele stabilite.

Răzvan Doseanu, avocat Cherecheș: „A fost vizitat de familie. Am vorbit personal. L-am simțit ca pe un om puternic, așa cum a fost întotdeauna și ca un luptător care încearcă până la urmă să dovedească că legea ar trebui să-i fie aplicabilă și dumnealui.”

Fostul edil a vorbit la telefon și cu avocații săi, după ce a făcut în România un nou demers în justiție ca să scape de condamnarea de cinci ani. Principalul argument este incompatibilitatea judecătoarei pe care socrii lui Cherecheș ar fi încercat să o mituiască.

A depus o contestație în anulare, o ultimă cale extraordinară de atac, prin care judecătorii pot decide să-i anuleze pedeapsa

A depus o contestație în anulare, o ultimă cale extraordinară de atac, prin care judecătorii pot decide să-i anuleze pedeapsa. Curtea de Apel Cluj a decis să judece această contestație în luna aprilie a anului viitor, un termen îndepărtat. De acest lucru însă s-ar putea folosit Cherecheș în fața magistraților germani pentru a anula sau întârzia trimiterea în țară.

Răzvan Doseanu, avocat Cherecheș: „Cred că ar trebui să se judece mai repede, pentru că această incertitudine nu ar trebui să persiste.”

Între timp, statul român a trimis în Germania documente prin care arată că există condiții în penitenciarele din România la standarde europene. Procesul de extrădare nu a început încă. Procurorii germani mai așteaptă de la Ministerul Justiției și documente cu privire la modul în care a fost judecat și condamnat fostul primar în țara noastră, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auzi ce idiot,contesta procesul pentru ca din completul de judecata a facut parte si judecatoarea care nu a primit spaga de la soacrasa,pai cum vina asta mai Cherechesh tu spui ca vrei ca dreptatea sa iasa la suprafatza dar acuzi o judecatoare care nu a luat spaga,adica daca primea mita era buna caci asha este in justitzie daca nu iei spaga nu potzi sa judeci o cauza intrun proces,ei uite ca mai sunt si exceptzii puzine dar sunt si tu hotzule dovedit cu acte tocmai de judecatori ashtia te ei.
3
1
Doar anumite personaje trebuie sa faca pușcărie cum ar fi Udrea,Cherecheș,prefectul de la Vaslui,fata lui Băsescu ș.a.Mario Iorgulescu nu are voie,Florin Citu,Vlad Voiculescu,Raed Arafat,si alți borfasi care au condus romania
6
0
Un kknar de 2 bani! La mulți ani înăuntru și cât mai multe pwli în găoază la tine! De nevasta ta vor avea grijă alții.... Să-i rupă mitra!
5
3
Asa de puternic ca a fugit ca o pixda si a nenorocit o gramada de oameni inclusiv socrii. Sa stea mult si bine in parnaie si cireasa de pe tort sa-i confiste toata averea sa vedem de unde plm o sa mai aiba bani de avocati.
7
1
Bagabontii sunt chitiți pe tine sa te bage la bulau.Pe javra de Citu și gașca lor care a prejudiciat Romania cu 1 miliard și 1 milion de euro îi protejează.
6
1
Sa iei spaga 30000 euro e talharie mai mare decat sa furi un portofel. Inchis pe viata cu T*****I violatori sa-i sparga rozeta. Lumea e hapsana, nu se mai satura. S-a facut de tot rahatul, pentru ca asta ii e caracterul de javra.
6
1
Poate asta era ideea lui omu' și a avocaților lui.Cum știa că nu l scăpa nimeni de condamnare,au făcut un scenariu din care să reiasă că judecătoarea este incompatibilă. Asta era singura lui șansă, conform scumpei noastre legislații. Că doar nu ar fi primul care profită de chestiile astea.Eu îl cam văd scăpat.
6
0
Fraier. Daca facea una mai mare,cam comparativ cu vanzarea flotei,poate ca nu mai era asa de vanat.
6
0
justitia germana nu are deloc incredere in cea din romanica si nu numai ea ci toate justitiile din celelalte tari ue si cam toata lumea din tara acelasi lucru ptr conditiile din inchisorile noastre ptr care nu se face nimic si multi infractori au castigat din asta pana la coada infactorii castiga
8
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212