REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
18.4° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Chesnoiu: ”COPIII care au INCENDIAT blocul din KM 4-5 fac ce văd acasă”

Chesnoiu: ”COPIII care au INCENDIAT blocul din KM 4-5 fac ce văd acasă”

Replica API 22 decembrie 2021 | 00:48 18154

Psihologul Criminalist Liviu Chesnoiu a comentat comportamentul și gestul minorilor care au turnat combustibil pe o mașină din parcarea subterană a blocului de pe Prelungirea Nicolae Grindeanu și au dat foc, provocând o tragedie. În urma incendiului 150 de apartamente și 34 de mașini au fost distruse, iar 250 de familii dintre care 70 de copii au rămas fără adăpost înaintea Sărbătorii Crăciunului. Acești copii care au incendiat mașina, eveniment urmat de un dezastru,Suspecții se pare că provin din familii defavorizate și „fac ceea ce văd acasă... la cei din familie... mamă/tată”, potrivit psihologului criminalist.

„Ce a fost în mintea copiilor aceia, în momentul în care au provocat o astfel de tragedie?”. Psihologul criminalist a făcut declarații pe subiectul teribilului incendiu din KM 4-5 de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, acolo unde un bloc a ars aproape în întregime, 150 de apartamente sunt nelocuibile, 34 de mașini au ars, iar 250 de familii au rămas fără adăpost. Amintim că un copil în vârstă de 15 ani însoțit de un altul de 13 ani, a incendiat o mașină ajutat de un bidon cu combustibil. Potrivit lui Liviu Chesnoiu, este vorba de un copil cu probleme, un copil ce a văzut în familie astfel de răzbunări, pune și el în practică astfel de fapte, crezând că este bine ceea ce face.

„Este posibil să se răzbune pe cineva”

„Este posibil ca acest copil să se răzbune pe cineva, l-o fi înjurat, i-o fi zis ceva... și a ținut minte puștiul, i-a văzut mașina și s-a răzbunat. În mintea lor, a da foc unei mașini și mai ales fiind cu probleme, dintr-o familie în care există violență domestică, că nu se desparte nimeni de fericire... poate că este vorba de alcoolism cronic în familie.. ce a văzut el acolo? Că poți să faci orice, că poți să te răzbuni, poți să fi violent, ce modele a avut acest copil?”, a declarat criminalistul. ”Nu a avut și nici nu are, la școală nu s-a ocupat nimeni de el... pentru că un copil de genul, mai năzdrăvan, se observă de către un specialist și poți să lucrezi din timp cu el, să-l ajuți, să previi anumite tragedii, pentru că ei se nasc curați și puri, dar ceva îi strică. Într-o familie normală el nu ajungea să facă așa ceva, pentru că era tot timpul controlat, i se spunea nu face aia nu face aia, nu-i bine, ș.a.m.d. El ce să vadă?... ”, mai completat Liviu Chesnoiu.

Copilul acela are probleme de comportament, el a devenit rău pentru că a fost înrăit

Specialistul a mai precizat că adolescentul de 15 ani are probleme de comportament, pentru că a fost înrăit. ”Acești copii cu probleme, care vin din familii, nu din căpușorul lor, din faptul că în aceste familii nu există nici un cod, nici o dreptate, cel mai tare hotărăște, dictează. Se poate răzbuna pentru orice, vine taică-su acasă și nu e caldă ciorba, o bate pe maică-sa și ce vede el? Că da, poți să te răzbuni pentru o bazaconie de asta... o chestie minoră. Copilul acela are probleme de comportament, el a devenit rău pentru că a fost înrăit, nu așa s-a născut, a fost probabil bătut, jicnit, de către familie și se răzbună pe alții la prima greșeală. Noi trebuie să ajutăm acești copii, de la școală până la biserici, aceste familii cu probleme trebuie ajutate, dar nu văd nimic, ar trebuii chiar supravegheați.” a declarat psiholog principal Expert Poligraf, Liviu Chesnoiu pentru Replica.

Ce s-a întâmplat în noaptea fatidică?!

Menționăm că în noaptea de 15 spre 16 decembrie, un incendiu de proporții a a avut loc la un bloc din strada Prelungirea Nicolae Grindeanu unde, 150 de apartamente au fost afectate și sunt nelocuibile, 37 de autoturisme sunt distruse, iar 250 de persoane, dintre care 70 de copii. Primele informații conturau ipoteza că doi minori au aruncat petarde în parcarea subterană a blocului, de acolo pornind focul. Au fost depistați, unul în vârstă de 13 ani și altul în vârstă de 15. Însă, iată că se pare că, la mijloc, ar fi vorba despre lucruri mult grave. Mai pe scurt, varianta petardei nu se confirmă. Potrivit informațiilor, minorii ar fi declarat că a fost vorba de recipiente cu combustibil, pe care le-ar fi găsit în parcare. Unele teorii susțin că au turnat combustibil pe o mașină și au dat foc, altele cum că au dat foc direct recipientelor. Precizăm că cei doi copii au fost audiați, cel mic declarând că a fost o joacă, după care cel de 15 ani a fost supus unei expertize psihiatrice, ulterior fiind propus spre arestare preventivă, magistrații au decis ca el să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Cătălina Petrescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baliverne si speculatii.
1
0
e un mare expert Freud ar avea multe de invatat de la el ... dar daca iti dadea tie chesnoiule foc la vila ce mai ziceai bre? e usor sa vorbesti despre altii si sa debitezi tot felul de psihanalitampenii cand nu esti implicat
1
1
Deci au fost pusi sa dea foc la masina!
2
0
Asa si acum hai sa il imbratisam si sa ii dam si o ciocolata oamenii aceia au ramas pe drumuri in plina iarna
8
1
Sa infunde puscaria si tacsu cu el..unde mm iti tii copilu pe strada la ora 2 dim? Mm de parinte idiot.fara mila
10
1
Cum le stie el pe toate!
3
4
Iar hodorogul asta?
3
5
si de ce a ars un bloc nou in halul ala ???
22
5
Arhitectul nu copii sunt adevaratii vinovati !
9
20
... mai dai limbi la pushtoaice ???
12
6
Te-a ars ai ? Hahahahaha
6
20
Ca el sunt si altii.e plin orasul de copii indobitociti,fara directie. Oameni maturi,faceti copii daca va doriti,nu pentru ca s a intamplat.Nasteti i,cresteti i si educati i. Sau nu i mai faceti.
56
4
Fix empatie pentru terminatu ala de copil nu aveam acum. A nenorocit un bloc intreg. A depasit orice limita.
46
7

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303