REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

China anunţă că a identificat un spion care acţiona în favoarea Londrei

China anunţă că a identificat un spion care acţiona în favoarea Londrei

A.F. 9 ianuarie 2024 | 00:00 280

Serviciul de informaţii chinez a anunţat luni că directorul unei firme de consultanţă străine este acuzat de spionaj în favoarea serviciului britanic de informaţii externe (MI6), relatează AFP.

China anunta ca a identificat un spion care actiona in favoarea Londrei

Ministerul Securităţii Publice de la Beijing a afirmat într-o postare pe reţeaua socială WeChat că MI6 a folosit un cetăţean străin cu numele de familie Huang pentru a stabili o "relaţie de cooperare în materie de spionaj".

Persoana, care conducea o firmă de consultanţă, "a intrat în China de mai multe ori cu scopul de a-şi folosi profilul public ca acoperire pentru a strânge informaţii despre China în favoarea Marii Britanii (...) şi pentru a căuta alte persoane pe care MI6 le-ar putea contacta", a declarat ministerul.

El ar fi transmis 17 informaţii, inclusiv secrete de stat confidenţiale, către MI6 înainte de a fi identificat, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul a afirmat că o anchetă "a descoperit rapid dovezi că Huang a fost implicat în activităţi de spionaj" şi a precizat că a luat "măsuri coercitive" împotriva acestuia.

În postarea sa, ministerul nu a oferit alte detalii cu privire la identitatea lui Huang sau a angajatorului său.

De câteva luni, Londra şi Beijingul se acuză reciproc de spionaj.

Guvernul britanic a avertizat că spionii chinezi vizează din ce în ce mai mult funcţionarii publici, iar un cercetător din parlamentul britanic a negat recent că ar fi condus acţiuni de spionaj în favoarea Beijingului.

Anul trecut, China a efectuat percheziţii la mai multe companii importante de consultanţă şi cercetare.

În mai, Beijingul a declarat că a efectuat percheziţii la birourile companiei americane de consultanţă Capvision cu scopul de a-şi apăra "interesele în materie de securitate naţională", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016