REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Chiriile au explodat: sunt mai mari decât ratele la bancă pentru o casă!

Chiriile au explodat: sunt mai mari decât ratele la bancă pentru o casă!

Replica API 6 februarie 2022 | 00:23 5589

Deși preţul chiriilor în Constanța au crescut considerabil în ultima vreme, experții anunță majorări ale prețurilor în continuare. Constănțenii s-au reorientat și au ales să-și achiziționeze apartamente prin rate bancare, în locul chiriilor, după ce au constatat că prețul chiriei la un apartament pe o lună aeste cât rata la bancă. Un agent imobiliar declară că s-au înregistrat scăderi de aproximativ 20% în ultima vreme la contractele de închiriere.

Chiar dacă economia prezintă nesiguranță, mai ales în perioada pandemiei, piața chiriilor și imobiliarelor nu a suferit, prețurile fiind într-o continuă creștere. Experții imobiliari preconizează chirii mai mari cu 5-10% în anul actual.

Tot mai mulți constănțeni apelează la metoda achiziționării unei locuințe cu ajutorul împrumuturilor bancare, după ce au observant că prețul chiriilor este aproape echivalent cu rata pe două luni la bancă. În Constanța, un apartament la preț acceptabil pornește de la prețul de 65.000 de euro. Pentru o rată de 70.000 de euro, pe 30 de ani, clienții plătesc în jur de 350 de euro pe lună.

Prețul chiriilor variază în funcție de zonă, dimensiunea apartamentului și condițiile oferite. Chiria unui apartament ce oferă condiții bune poate ajunge și până la 700 de euro pe lună.

Ce spun agenții imobiliari despre contractele de închiriere

Un agent imobiliar din Constanța a declarat, pentru reporterii Replica, faptul că au scăzut cererile de închiriere cu aproximativ 20 % față de anii precedenți. Motivul nu este starea de pandemie în care ne aflăm, ci prețurile cerute de proprietari pentru contractele de închiriere. Mulți constănțeni preferă să-și facă rate pentru a-și cumpăra un imobil, ne-a spus gentul imobiliar.

Cererile de închiriere au scăzut cu 20% față de anii precedenți. Tot mai mulți constănțeni se plâng de prețurile percepute de proprietari. O mare parte din ei mi-au spus că preferă să facă rată la bancă și să plătească pentru un apartament care vor rămâne, decât să plătească pentru a închiria un apartament, care costă aproape dublu pe lună, față de rata la bancă”, a declarat I.P. agent imobiliar din Constanța, pentru reporterii Replica.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreai sa steai moca vino la mine sa me linzi pe pitic
0
0
Apartamentele care se inchiariaza cu 750 euro costa 150 mii euro. Nu mai comparati apartamente de 65 mii cu alea de 150 mii. Fati rata la banca la apt de 150 mii si o sa dai minim 800 euro pe luna. Nu mai mintiti lumea.
1
0
In loc sa scada pretul la chirii, prefera sa tina zeci de mii de apart, gars, spatii com goale luni de zile. Daca Cta va fi bom data o sa vada ei !
5
4
Unde mai gasiti apartamente acceptabile sub 70 000 ? De unde bani de avans si in ce baza iti da banca imprumut ?
14
1
sunt mii de apartamente goale si putini doritori .Daca papuasul vrea sa inchirieze pentru neversea cu 1000 de euro noaptea o sa ramana cu buzele fripte.
16
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303