REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Chiru zice că roata lui Făgădău face minuni la Eforie! Video

Chiru zice că roata lui Făgădău face minuni la Eforie! Video

Replica API 3 mai 2022 | 01:00 3210

Roata lui Făgădău a fost unul dintre obiective turistice cele mai controversate ale orașului Constanța. După ce actuala administrație a hotărât desființarea acesteia din cauza lipsei autorizației de funcționare, roata buclucașă și-a luat zborul către Eforie. Amplasată într-o parcare, în fața hotelului Brad din Eforie Nord, roata pare să se bucure de succes, potrivit spuselor lui Christian Gigi Chiru, consilier local din partea ALDE,: ”Pentru Eforie, roata este un câștig„ a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Denumită de fostul primar al Constanței, Tomis Eye, roata a avut parte de o istorie zbuciumată. După ce administrația locală a decis îndepărtarea acesteia din Constanța, prima destinație posibilă a fost Costineștiul, unde ar fi făcut pereche cu celebrul obelisc. Din păcate, acest proiect nu s-a materializat, roata ajungând într-un final în Eforie Nord. Aici, a fost botezată Panoramica, și, potrivit surselor noastre, se bucură de un real succes, constituind un punct de atracție al stațiunii.

Roata e un câștig pentru stațiune

Contactat de reporterii Replica pentru un punct de vedere în privința amplasării roții în Eforie, Christian Gigi Chiru, fost candidat la primăria din Eforie și actual consilier local, a declarat: „Roata funcționează deja. Pentru Eforie e un câștig, cum probabil ar fi fost și pentru Constanța dacă ar fi rămas acolo. Amplasarea acestui echipament e un câștig pentru stațiune, dar nu aș putea să mă pronunț cu privire la eficiența acesteia.”

Precizăm că, de 1 Mai, punctul de atracţie a fost închis.

Detalii despre roată

Roata are o înălţime de 36 de metri, 26 de gondole cu capacitatea de 6 persoane/gondolă, dintre care una destinată persoanelor cu dizabilităţi, iar alta VIP-urilor. Aceasta a fost pusă în funcțiune la Constanța, la sfârșitul lunii iunie 2020, la eveniment participând doar o parte a presei, din cauza ”grabei„.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grigore, ce ai ma. E mort. Nemuritorii 1974.
0
0
Dupa cum a dat Robert la pace cu Chiru se pare ca el va urma, primar
0
0
a iese banu astace...
0
0
chiru viseazam faptul ca el este prieten cu primarul ce trebuie sa spuna! de cand este consilier si-a rezolvat toate problemele sun partasi la spcga cu klaufland, asta este chiru ...
0
0
aia din Singapore are 165m la eforie e doar circ pentru maimutoi si manelisti .
1
0
Are si gondola cu gratar pentru mititei !
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768