REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
27.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

CHIȚAC: A fost semnat contractul pentru reabilitarea tronsonului Gară-Mamaia. VIDEO

CHIȚAC: A fost semnat contractul pentru reabilitarea tronsonului Gară-Mamaia. VIDEO

Replica API 24 martie 2021 | 18:55 4660

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat că, miercuri, 24 martie a.c., a fost semnat contractul pentru reabilitarea tronsonului Gară-Mamaia.

Vergil Chițac

Semnarea contractului prin care vor fi demarate lucrările are loc la un an de când a fost parafat contractul de finanțare dintre autoritatea locală și Agenția pentru Dezvoltare Regională SUD-EST a unui proiect care vizează reabilitarea tronsonului dintre Gară și stațiunea Mamaia (b-dul 1 Decembrie 1918 și b-dul Alexandru Lăpușneanu), un proiect care se pliază pe nevoile actuale de mobilitate din Constanța.

„Dragi constănțeni, începem lucrările. Astăzi vreau să anunț semnarea contractului de execuție pentru reabilitarea tronsonului dintre gară și stațiunea Mamaia (Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu), cu o suprafață de 143.000 mp și o lungime de 5,6 kilometri.

Mai exact, vorbim despre amenajarea a 11,2 kilometri de benzi dedicate transportului în comun, amenajarea a 8 kilometri de piste pentru biciclete, amenajări ale spațiilor verzi și copacilor precum și reabilitarea spațiilor și stațiilor pentru transport public

Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă“, a transmis primarul Vergil Chițac.

A.F., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiam eu de ce nu faceam nimic in oras Satenilor din Constanta le place circul ,masina si pomana
0
1
NU va ganditi ca pe ei ii doare de constanteni ca va inselati. Nu vor decat sa scoata bani din acesta afacere. Vand Constanta pe bucati sub forma locurilor de parcare. O mizerie cusuta cu ata alba. Era sa scriu SA VA FIE RUSINE dar este zadarnic.
0
2
Cand este gata tronsonul se termina sezonul asta se crede in marina lui nu la primari
1
1
Dupa Bd. Mamaia, facem dezastru si pe Lapusneanu, ca sa fie circul complet. Si dupa ce se termina cu asa zisa reabilitare, ne apucam de spart asfaltul, sa schimbam tevile.
1
2
BINE CA TE LAUZI CU PROIECTELE ALTORA,VREM PROIECTELE TALE,PANA ACUM NU VEDEM NIMIC,TE PLATIM CAM DEGEABA.
5
2
S- au terminat toate problemele constantei si au ramas doar sensurile unice?
4
2
Rezolva cu tevile Radet subterane Nu piste de bicicleta !-----din 6 zile sapt trecuta 4 au fost fara caldura in CENTRU
5
0
Nu e meritau sau al pnl sa fie clar. Pnl pana acum nu a facut decat rau in romania
3
2
Partile negative ale proiectului : Foarte multi agenti comerciali isi desfasoara activitarea pe Bld Lapusneanu, 1 Dec 1918 . Daca se desfiinteaza parcarile unde vor parca clianetii ? Cei ce parcehaza pe Lapusneanu vor fi nevoiti sa intre pe starile adiacente . Unde sa punem masinile sunt 1200 de parcari in acte in real cred ca este vorba de peste 1500 de parcari .
6
1
Acest proiect si finantarea lui a fost realizat de fosta administratie condusa de Domnul Fagadau , de altfel....tot ce se realizeaza acum, si pe tot parcursul anului sunt finantari si proiecte ale administratiei anterioare . Domul Chitac cu are nici un merit si nici un proiect , aaaa...ba da , are....TAXA PE PARCARE !
4
3
Anul trecut il criticati pe Fagadau ca venea cu aceste proiecte si acum le preluati? Cum mai vine asta? Rusinica, rusinica!
5
1
Dar sa ne gindim la linii de tsanvai si metrou suspendat ce sa lege Constanta gara de Navodari,Basarabi,Mangalia si Mamaia Sat.
7
1
Asta o sa faca ce facea si la vapor, va sta ca motanu pe sunca . Spalati va cu el pe cap !!
7
2
Nea Victore asta e proiectul lui Fagadau. Daca castiga alegerile si el demara acest proiect. Sa vezi bataie pe locurile de parcare din spatele blocurilor. Ori Fagadau, ori Amiralul tot un drakk
10
4
Asta e. Ne-am luat-o, ne-am luat-o. Acum sincer, nici nu avem pe cine sa votam. Daca fagadau nu era asa de arogant, iesea primar. Asa, din raul cel mai mare, a iesit , beleaua. Tare sunt curios, unde vor parca masinile ce parcheaza acum pe acest tronson. Sa fim sanatosi si sa asteptam cu interes. Hai ca mai avem 3 ani si scapam. Poate belim ochii data viitoare.
17
3
Un bou,un mincinos si bulangiu. De cand a devenit primar nu a facut nimic. Imi pare bine ca nu l-am votat ca acum sa ma dau cu capul de pereti ca altii.
17
3
Aveti incredere in W.C.
14
4
Cine va accepta jegul asta de proiect, e un bou. Iese scandal mare si se lasa cu violente daca nu o sa mai fie locuri de parcare pe Lapusneanu.
10
4
L ati votat sa i sugeti pula !!!
9
4
VERgile homosexual notoriu ,ce pula mea te-o mai alege...zdreantza obosita
11
3
Machidonii s-au bagat strategic,o parte la stanga o parte la dreapta...o mana o spala pe alta....pana nu se intra in primarie pe concurs si competente ,acesti machidoni or sa faca ce vor...si daca spun sa se faca concurs pe toate functiile,toate manutele rosii or sa fie de la machidoni....
12
4
Citeam zilele trecute un articol care avea comentariie oprit. Articolul spunea ca primaria s a dus prin mamaia sa certe operatorii economici ca e mizerie si ca au fatadele scorojite si prelatele de le terase rupte...daca ei nu stiu ca operatorii economici lucreaza de la 1 mai in mamaia si se duc sa traga oamenii la raspundere in martie, ce pretentii sa avem? Poate or face si ei toalete prin satul de vacanta sa nu se mai cace turistu pe dupa tarabele operatorilor economici. Cum sa se gandeasca gunoiul asta la parcari cand primaria are parcare ? Asta vroia 7lei pe ora,in Romania nu e covid!
14
2
E proiectul vechii administratii! Voi nu faceti nimic pt ca nu sunteti capabili!
14
5
E dat draqu amuralul asta, a terminat de facut parcarile etajate, a modernizat Bl Stefan cel Mare, a finalizat modernizarea retelei de termoficare, acum se apuca de marile bulevarde dupa care va construi noua centrala termica pe gaz, mari idioti a mai dat ScoalaRimaneasca
19
4
prezinta-ne si noua macar un proiect pentru oras din fonduri moca europene !!! Ca banii de la buget, stie toata lumea, se fura !!!
15
3
Se asfalteaza si in iarna urmatoare se schimba sau se sparge o conducta si se strica lucrarea!! Cam cum s a intamplat pe varianta! F bine!!! E foarte bine ca se asfalteaza, dar cred ca prima data ar trebui rezolvata problema cu conductele care se tot sparg prin oras si dupa sa se faca lucrari de reabilitare!
16
1
Amirale Pinocchio iarasi vorbesti in somn ? Te lauzi cu proiectul de doi lei facut, pe genunchi de fagadau si merla . Daca penelisti nu se trezesc sa faca ceva cu amiralul adormit, cred ca in 4 ani vor ajunge la fel ca taranistii, se agita pe la coltul strazii, poate , poate ii baga cineva in seama.
17
4
LOCURI DE PARCARE NU NE MAI TREBUIE! VA IESI REVOLUTIE INAINTE DE INCEPEREA LUCRARILOR. ACEST PROIECT VA DISPAREA INAINTE DE A INCEPE IN FRUNTE CU GENIILE CARE L-AU GANDIT. HAIDETI PESTE EI CONSTANTENI!
22
10
daca iesiti voi 3000 plus familiile voastre se fac poate vreo 10 mii de mamaligari si puteti sa va pisati pe amiralu securici.. da asa pe net toti sunteti razboinici.
12
7
Deci vreo 3000 de locuri de parcare dispar, hahaha. Omu chiar e dusmanul constantenilor. Ati votat o satana de om sa fie primar. Asta e pus pe voi, va trimite pe toti tu pejosu, trolei si bicicleta. Radem glumim, dar omu nu e sanatos la caap. N-ai cum sa iti bati joc de atatia oameni...
16
8
Mos Teaca si Cap de cal armenesc s-au pis sa jefuiasca cetatenii orasului, ca sa traga 3 dungi de vopsea, in loc sa atraga investitori.
15
7
Gelule parchezi unde a facut Psd parcarile de 20 de ani.Omu asta de 3 luni a facut cat Fagadau in 4 ani de Mazare nu mai zic.Sunteti cu capu dragi oameni cu 4 clase care comentati din fata unui monitor .
9
36
ALO, UNDE PARCAM? ! IN AER?! Voi nu intrebati parerile oamenilor dim cta?!
24
9
Eu la intersectii ma bag maxim in dreapta ca atunci cand se face verde sa-i iau pe toti fraierii si sa ma bag in fata lor. Daca distractia asta-mi ramane puteti face orice, nu ma incurca pe mine o pista de biciclete, oricum o sa parchez acolo
8
8
Locurile de.parcare unde sunt ib acest proiect? Unde punem masinile?..Ati facut de dezbatere publica a priectului? Rusine sa-ti fie Chtac!.
14
9
vine turistul cu valize si din gara inchiriaza o bicicleta, dubla cum era pe vremuri si merge la hotel la mamaia!!! haha sau o sa vad cum ies piti din club, incaleca bicicleta - fara sa - si pleaca acasa ....
15
7
PNL si USR trag bani din bugetul primariei - fonduri EU pentru firmele lor de casa, daca ar durea prostia, de ce nu fac ceva care aduce bani? Primaria Amsterdam are afaceri, fac bani de bani anual, Primaria Constanta doar toaca banii prostilor din acest oras.
16
7
Foarte bine ne fac PNL si USR ,ma mir ca acum nimeni nu protesteaza,faceti benzi doar pentru autobuze in tot CT ,da lege sa interzici masinile,ca nu o sa comenteze constantenii,ei sunt prosti !
11
8
ca acum un an s-a facut treaba...deci suji pula plotoner de kkt iar managera pizdii..la propriu ...nici nu stii cum sa injuri androida aia
17
4
Si care este meritul tau Chitac? Faptul ca stii sa semnezi?
24
6
Eu vreau doar piste pentru masini si locurin de parcare .Mersul cu autobuzulneste pentru saraci.
11
15
Mda, deci turistu' vine in gara sa ia masina mai departe...sau cum? 99% dintre turisti vin direct cu masina, nu era mai bine sa se concentreze pe caile acces spre Mamaia? Oricum ca orice securist gretos ne-a demonstart ca uraste masinile ptr ca e prea greu sa faca sosele pasaje tunele deci e mai usor sa le interzica direct sa traiti tovarase bolsevic! Numai cadrele sa aiba masini restul biciclete inmatriculate la militie ca de aia va face piste speciale prostilor!
27
8
proiectele lui fagadau
34
7
Adica restrictioneaza circulatia generala cu o banda jumate pe fiecare sens. Incompetent!
27
8
degeaba reabilitati bulevarde , daca blocurile si cladirile sunt obosite , cenusii . bd. tomisul e reabilitat dar din pacate nu pare a fi chiar atractiv . sunt multe zone facute de mantuiala
28
1
Jaf la ban public organizat de grupurile bine protejate
28
6
bravo boule!si unde ducem masinile?am inteles mergi cu autobuzul cu tiganii da unde duci masina?pt ce dracu platesc impozit
46
8
este proiectul unui prima corect ,numit FAGADAU ,asa ca ciocul mic ,nu esti in stare sa zugravesti tot ce aconstruit fostul edil....mars!
47
17
Acestea sunt proiectele lui Fagadau, cu care te lauzi tu, ipocritule!
48
13
Cand nu poti sa bagi masina in scara ...scade burta si e grav!
14
13
Gata Bossss...incepe Chitac al nostru sa toace banii prin firme PNL -USR
37
10
O duci in casa.
9
7
Ne-am cam saturat de ifosele voastre cu locurile de parcare ! Parcati la Kaufland.
27
22
Felicitari pt marele anunt ! Dar noi, cei care locuim pe aceste Bd asteptam sa vina la pachet si cu un alt anunt care sa faca referire la locurile de parcare ce vor disparea ! Unde vom parca atat in timpul derularii lucrarilor cat si dupa finalizare acestora ?!?!?!?
43
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016