REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.7° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
21.7° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

CHIȚAC a semnat RECEPȚIA FINALĂ a REGISTRULUI SPAȚIILOR VERZI

CHIȚAC a semnat RECEPȚIA FINALĂ a REGISTRULUI SPAȚIILOR VERZI

Replica API 8 septembrie 2021 | 00:44 3044

În sfârșit! Registrul Spațiilor Verzi a fost finalizat, fiind semnat și procesul verbal de recepție, însă cu obiecțiuni. Cotidianul Replica a sesizat și a făcut publice, și nu o dată, neregulile din spatele Registrului Spațiilor Verzi din Constanța, una dintre problemele cele mai grave și cea mai importantă fiind neconcordanța datelor din Registru cu situația din teren. Registrul, elaborat de Synergetics Corporations, va intra pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local la sfârșitul acestei luni.

Registrul Spațiilor Verzi din Constanța a fost unul destul de controversat. Pornind de la faptul că acesta nu a fost finalizat, conform contractului, adică în termen de doi ani de zile, și continuând cu platforma de informare a cetățenilor, trântită pe site-ul primăriei spre consultarea publică, undeva prin luna octombrie 2020, în mandatul lui Decebal Făgădău.

De fapt, a fost o hartă veche de câţiva ani ce cuprinde spații verzi ce au fost inventariate de pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, tipuri de amplasamente care nu sunt prezente în lista categoriilor de spații verzi sau spațiul aferent Insulei Ovidiu de pe lacul Siutghiol, suprafață de pământ care aparține orașului Ovidiu încă din 2010, și nu Constanței. Așa zisa inventariere a celor 533,290 de hectare cu care se lăudau Făgădău și Vânturache s-a realizat fără să fie urmată o procedură imperios necesară în vedea elaborării Registrului Spațiilor Verzi: colaborarea cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, cu privire la regimul juridic al terenurilor.

Chițac: dacă vom avea dificultăți, elaboratorul își asumă

După ce Vergil Chițac a venit la Primăria Constanța, a studiat documentele și a constatat neconcordanțele, dispunând corectarea lor. În urmă cu trei săptămâni, a semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor, cu obiecțiuni. Așa cum, de altfel, a anunțat că va proceda. ”Am semnat procesul verbal de recepție cu limitări, cu observații. În unele cazuri, nu au corespuns datele din teren cu cele din registru, așa că firma elaboratoare își asumă aceste lucruri dacă vom avea dificultăți și, dacă va fi cazul, le va corecta”, a declarat, pentru Replica, Vergil Chițac.

Registrul va ajunge în comisiile de specialitate și, ulterior, va ajunge în ședința de Consiliu Local de luna aceasta. Rămâne de văzut, însă, dacă aleșii îl vor vota cu obiecțiunile de rigoare sau nu!

Și Curtea de Conturi a constat nereguli

Reamintim că și Curtea de Conturi a constat nereguli, în urma auditului realizat anul trecut la Primăria Constanța, pe vremea când încă la conducerea primăriei se afla Decebal Făgădău. Potrivit contractului încheiat de Primăria Constanța cu Synergetics Corporation, pentru elaborarea Registrului Spațiilor Verzi, firma era obligată, printre altele, la întocmirea sistemului SISV, compus din: server de baze de date, portal web intern GIS pentru informarea conducerii instituției sau a altor departamente, aplicație web mobilă de culegere și gestionare a datelor din teren, aplicație desktop GIS pentru introducerea/actualizarea datelor în sistemul informatic de către utilizatorii primăriei de pe stațiile de lucru din cadrul instituției și portal web extern GIS pentru informarea cetățenilor.

În ceea ce privește acest ultim aspect, s-a constatat că s-au efectuat plăți nelegale în sumă de 107.576 lei pentru portalul web extern de informare a cetățenilor, portal ce nu a putut fi identificat la data auditului. Ca o paranteză, precizăm că perioada efectuării acțiunii de audit este 02.03.2020 – 13.05.2020. Cu alte cuvinte, societatea a primit banii pentru un serviciu pe care, la momentul respectiv, nu-l prestase.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eium chitac si celor care te voteaza scatofagule.
2
0
De loc cu verdeata sa ai parte. Asa sa ne ajute Dumnezeu.
4
0
Domn primar doar semneaza, nefacand nimic in oras. Noroc cu marea, ca altfel ne ocoleau toti. Constanta e un iarmaroc.
7
0
Ma zgudui de ras! Proceduri peste proceduri, iar Constanta arata ca o ruina, asemeni oraselor din tarile asiatice sarace. O mizerie de nedescris regasesti peste tot. Constanta arata ca un oras abandonat.
8
0
In Mos Teaca!
4
5
cuie mhitac!
11
0
verzi care mai exista,sunt lasate de izbeliste,sunt neintretinute,deci este mai rau ca niciodata!
9
0
Dar de fapt, el nu are nicio raspundere! Vai de capul nostru cu asa nulitati!
14
0
au cantat sloganul votati schimbarea. Ce s-a schimbat? nu mai fura aia rosii fura astia galbeni care si par mai nesimtiti decat aialalti.
20
0
de avorton are. Ma mir ca stie sa semneze betivul asta
13
2
mai are de inceput cadastu si intabularea tot la cererea iuropei
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118