REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

CHIȚAC, despre TAXA SPECIALĂ pentru SPAȚIILE VERZI!

CHIȚAC, despre TAXA SPECIALĂ pentru SPAȚIILE VERZI!

Replica API 13 decembrie 2021 | 00:29 3984

Primarul municipiului, Vergil Chițac, a propus, începând cu anul 2022, o taxă de amenajare și întreținere a spațiilor verzi, conform proiectului de stabilire a impozitelor şi taxelor locale, ce a fost pus în dezbatere publică. Mai exact, taxa ar avea o valoare de 50 de lei de persoană, pe an. Această nouă taxă a creat vâlvă printre cetățeni și, totodată, a dat „startul” mai multor fake-news-uri, așa cum a spus edilul municipiului. După toate aceste „răzvrătiri”, Vergil Chițac a oferit mai multe detalii pentru o informare corectă a constănțenilor.

Taxa specială pentru întreținerea spațiilor verzi a făcut vâlvă printre constănțeni, la aflarea veștii că aceasta ar putea fi implementată. Mai exact, fiecare constănţean ar trebui să plătească, începând de anul viitor, o taxă pentru spațiile verzi, iar suma se ridică la 50 de lei de persoană.

Proiectul a fost în dezbatere publică până pe 22 de noiembrie, urmând ca proiectul de hotărâre să intre în Consiliul Local și să fie votat de consilierii locali.

Vergil Chițac: „E o discuție”

„Cu 45 de zile înainte de ultima ședință de Consiliu Local noi trebuie să punem taxele și impozitele pentru anul următor în dezbatere publică. Este adevărat că am propus o taxă pentru spații verzi. Lucrurile acestea costă, tot ce se întâmplă în Constanța costă. Firmele care executau lucrări nu acopereau conform putinței lor nici 20% din Constanța. Știți că nu au fost toaletate spațiile verzi, arbuștii, gardul viu, nu au fost toaletate în unele locuri de ani de zile. Dacă extindem și vrem să acoperim toată Constanța lucrul acesta va costa bani și de aceea introducem această taxă. Probabil, consilierii fiind foarte sensibili la ce spun oamenii, de obicei, probabil că nu o vor aproba. E în regulă. Dacă nu o vor aproba, nu o vom aplica. Asta nu înseamnă că m-am pus eu și de anul viitor va intra imediat această taxă. E o discuție”, a declarat Vergil Chițac în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica de Constanța.

Vergil Chițac

Extras din proiectul de hotărâre

„Taxa de amenajare și întreținere spații verzi se instituie ca reacție la degradarea spațiilor publice, ca instrument fiscal menit să contrabalanseze efectele negative asociate cadrului urban construit și de atingere a standardului european de 26 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor al municipiului Constanța. Totodată, taxa creează și asigură veniturile necesare autorității locale pentru acoperirea costurilor cu reabilitarea, extinderea, întreținerea și conservarea suprafețelor de spații verzi în municipiul Constanța”, este notat în proiectul de hotărâre.

Capturi din proiectul de hotărâre

Click pe fotografie

Click pe fotografie

Click pe fotografie

Proiectul poate fi consultat și AICI!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa iti iei lumanari pentru mata primare din banii pe spatiul verde pe care vrei tu sa ii incasezi
3
0
Ma pedistilor sa schimbe conductele , sa ma cac pe masinile voastre, toti tipati ca nu aveti bani dar nu ai loc de masini prin oras
4
3
Iar minti amirale ! Daca te uiti in oras nu s-a amenajat nimic, doar s-a stricat. Banii sunt pentru alte tampenii.
5
0
Foarte bn ati facut .va multumim D-le Primar
3
7
Ati votat apv-istul asta inputit care a daramat orasul a sapat cu excavatorul toate intersectiile si acum vrea si alta taxa
9
1
cred ca oras mai urat ca asta nu exista daca vine un lockdown nu afecteaza cu nimic oricum tie sila sa iesi prin orasul asta
10
0
Orasul Constanta are circa 300.000 locuitori. Daca fiecare contribuie cu 50 lei rezulta 15.000.000lei adica cca 3000000euro.
4
2
Va rugam 100 taxa ca sa avem de toate Va stimam si va iubim
6
2
Vuie Mergil
9
2
constanta are gigacaloria cea mai scumpa din tara, dubla fata de capitala. nu mai avem alti bani sa ii dam primarului
12
1
Vrem sa vedem si noi cati bani are Primaria in anul 2022 si cum se cheltuiesc. Ce investitii faceti domnilor?
13
1
Nu ca ar fi mult 50 de lei de persoana pe an,dar insumate toate taxele astea rezulta un pret cam mare pentru ca sa locuiesti in comuna Constanta din jud.Constanta.
15
2
Nu trebuie sa-mi aduci nimic, doar sa-l iei pe Mos Teaca! Poti sa-i dai drumul pe camp la Eforie ...
13
1
Amiralul fara flota este cosntient ca nu mai prinde alt mandat si este pus pe jecmaneala. Probabil vrea sa urmeze traditia inaintasilor sai care au finalizat mandatul prin puscarii
23
1
Spatiile verzi nu au fost intretinute de cand a venit noul primar,care nu vrea decat taxe,taxe si iar taxe si nu se vede nimic facut!
25
1
peste 2 mil. de euro , ceam mai mica suma stransa din taxa pe...verdeata...e foame tare fratilor
23
1
Asa mai pune amiralul de k.karton vreo 100 de cosuri de gunoi in piata ovidiu
23
1
parca pnl nu dorea introducerea niciunei taxe? gasca primarului WC hoti, borfasi si ticalosi, doreste dupa un an de cand experimenteaza adm. locala sa transforme municipiul in comuna. Un an de zile cu astia la conducere balariile au fost cat un stat de om, cainii unbla in haite precum ploiticienii CEA MAI IMPUTITA URBE DI SUD ESTUL EUROPEI SICTIR!
31
2
Asa a inceput si Mazare cu taxa pre spatiu verde
16
1
sa plateasca cei care au construit pe spatiul verde si au betonat orasul ca sa se faleasca cu paratii.
48
0
Baaaaaaa cat vrei sa furi si tu?
35
4
Mare nenorocit
43
6
lumanari sa iti iei ma de banii astia car ii iei de la constanteni ... lumanari sa ai parte ma ...
48
5

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303