REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Chițac nu exclude relocarea cartierului social Henri Coandă. Video

Chițac nu exclude relocarea cartierului social Henri Coandă. Video

A.L. 26 noiembrie 2022 | 00:00 3813

Primarul Vergil Chițac a vorbit vineri, 25 noiembrie, despre dorința locuitorilor de lângă cartierul social Henri Coandă, de a reloca acest cartier în altă zonă, din pricina problemelor pe care cei care locuiesc aici le provoacă. Chiţac spune că face tot ce este posibil, alături de Poliția Locală, pentru a soluționa dilema și că nu exclude posibilitatea relocării. Reamintim că cetățenii din această zonă au înaintat deja o petiție la Primăria Constanța în care și-au spus nemulțumirile dar au și încercat să furnizeze soluții pentru rezolvarea, măcar în parte, a problemelor pe care le fac cei din cartierul social.

Campusul social Henri Coandă, Constanța

Locuitorii zonei de lângă cartierul social Henri Coandă se confruntă zilnic cu gălăgie de nedescris, mizerie și chiar furturi din maşini, vandalizarea autovehiculelor şi spargerea locuințelor. Ajunși la capătul puterilor aceștia au înaintat în luna noiembrie o petiția, în cadrul căreia solicită măsuri din partea Primăriei, menite să conducă la rezolvarea problemelor și la aducerea la normalitate a gradului de curățenie, nivelului zgomotului și al riscului, cât și stabilitatea în cartier. Vineri, 15 noiembrie a.c., primarul Vergil Chițac le-a oferit acestora un răspuns, în cadrul unui interviu în exclusivitate, pentru Replica, declarând: „Legat de cartierul acela, sunt multe pe care le am în vizor. Nu o să pot să vi le dezvălui acum. Cert este că am făcut și fac tot ce este omenește posibil cu Poliția Locală ca să supraveghem zona, pentru că astfel de cereri  și reclamații le am de la mai mulți cetățeni. Petiția nu a ajuns la mine. Să trimită petiția cu număr de înregistrare la Primărie și să îmi comunice numărul de înregistrare, sa ajungă la mine, să dau rezoluție, să o trimit pe traseu. Știu de situația aia, se ocupă cei de la RAEDPP, care între timp a devenit Societate Comercială Administrarea Fondului Imobiliar. Repet, angrenez în permanență Poliția Locală. E adevărat că n-am făcut un post, însă în fiecare seară, sau foarte des în cursul zilei, Poliția Locală trece pe acolo.”

Chițac: Gândesc variante, nu exclud relocarea

În privința relocării cartierului social Henri Coandă acesta a afirmat că: „Lucrurile nu sunt așa de simple în privința relocării. Gândesc variante, nu exclud. La momentul  respectiv, dacă voi fi în postura aceea, o să prezint soluții, pentru că trebuie să avem soluții. Henri Coandă este un subiect vechi, am vorbit și eu despre el în campania electorală. Acum trebuie să ne implicăm și cu toții ca cetățeni. Pe de altă parte, cei care încalcă legea trebuie pedepsiți pentru că spun și eu, cum au spus și alții. Să știți că o să pun în funcțiune un sistem, legal bineînțeles, foarte drastic al celor care stau  acolo și de unii dintre ei s-ar putea să ne despărțim. Nu știu dacă ei fac probleme. Eu iau în calcul și cred că mulți au fost aduși acolo, au contracte și din punctul meu de vedere nu îndeplinesc toate condițiile. Va trebui să ne uităm când începem proiectele aici. RAEDPP-ul are sarcină din punctul ăsta de vedere.”

Reamintim faptul că printre problemele semnalate se numără mizeria produsă din cauza aruncării în zonă a ambalajele produselor achiziționate de la chioșcul din zonă sau consumate în drum spre sau dinspre cartierul Henri Coandă (ambalaje carton, plastic, recipiente plastic sau aluminiu-sticle plastic de diferite dimensiuni), zgomotul stradal de un nivel cu mult peste cel normal și cel înregistrat în alte zone, cauzat de comportamentul locatarilor cartierului Henri Coandă, manifestat atât ziua, cât și noaptea cât și diverse acte de vandalism. De asemenea, acești factori au condus la scăderea prețurile apartamentelor din această zonă cu 25-30 la sută.

Petiția depusă la Primăria Constanța

Soluții propuse de petiționari

Cei care au făcut petiția au propus și niște soluții pentru rezolvarea problemelor, enumerând ca posibile strategii: o implicare mai consistentă a Poliției locale, montarea unor plăcuțe avertizoare gen „Păstrați curățenia“, „Păstrați liniștea“, atenționarea cu acordarea unor amenzi conform legilor; adoptarea și aplicarea unor metode educare-reeducare a cetățenilor zonei respective, de comportament, în exteriorul campusului; aplicarea de amenzi și adoptarea unor hotărâri potrivit cu care încălcarea repetată a normelor de liniște și curățenie să conducă inclusiv la pierderea locului în cartierul Henri Coandă sau obligarea persoanelor care au primit un astfel de loc să fie implicate la curățenia din zonă. Cea mai simplă și efectivă metodă de rezolvarea a problemelor, potrivit petiționarilor, este însă relocarea cetățenilor din Henri Coandă.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asfalteaza in mmt Soseaua Mangaliei ca ne rupemmasinile si picioarele pe asa zisele trotoare. Nu te dor hemoroizii cand mergi acasa si treci podul de la Dorally? Au mai fost si altii inaintea ta, dar ce racaiau, asfaltau imediat. TU? Ce MMT ai facut. Ai omorat orasul. Pune panouri la intrarile si iesirile din oras: ORAS INCHIS. Sa te duci drq si tu si baba aia de Ovanesian si boul ala de pitic porno de vice. Sa va mai voteze mamicile voastre. Cred ca le este si lor rusine cu voi. Chiar ca este o Constanta altfel. Un mare BRAVO muistilor aia care au vota cu voi. Din partea locuitorilor Municipilui Constanta un mare m**e.
0
0
Domnule primar trimiteți in Coreea de Nord luați legătura cu Kim Jong un . Succes
3
1
Mare jeg de mincinos e sobolanul asta de apa dulce. In campanie cu asta se lauda, printre altele. Acum, o amana . Doar-doar o mai prinde un mandat ca sa aiba timp sa mai fure.
2
0
Oriunde , in orice carier din oras , daca vor fi mutati vor aceleasi probleme ! Solutia este...afara din oras , pe camp !!!
4
0
Banuiesc ca esti constantean si probabil faci parte din prima categorie enumerata. Am ghicit, nu? Mwist ordinar.
1
0
Indiferent de zona în care vor fi relocați cetățenii din Henri Coandă, trebuie asigurat un birou pentru Chițac. Să conducă de acolo destinele comunității în cauză, va avea posibilitatea să se afirme ca manager, chiar dacă locuitorii Constanței îl vor regreta enorm. Du-te nene, du-te și acolo să rămâi!
3
0
Constanta un oraș de țigani, machedoni și interlopi.Va meritați soarta și orașul
3
2
Eu abia aștept sa ma relochez în Ialomița la iubitul meu Pismis, ultima relocare a avut-o el la mine în ap, lam lăsat fără seva în 2 minute.
1
1
Trebuie facut un cartier in afara Constantei! Punct! Astia au fost scosi din cartiere pe care le-au facur varza! Nu ai cum sa-i muti in Constanta! Afara cu ei!
16
1
solutia e una singura si a mai fost aplicata in perioada 1939-1945 in Polonia.
16
0
du-i in eforie la tine, pampalau analfabet. guitzac - primarul impotriva constantei
15
4
Relocati si cimpanzeii de pe strada (fundatura) Semanatorului. Sunt o calamitate pentru toti cetatenii din zona. Ne-am saturat de ei pana peste cap.
22
0
Un mincinos! Nu a făcut nimic pentru a repara ce au făcut greșit cei dinaintea lui. Pe Fagabou îl numea Bulă, dar acum ii continuă toate proiectele. A promis ca va face audit la primărie dacă va câștiga mandatul, dar a renunțat din prima. Chipurile sa nu cheltuie bani, deși se cheltuie pe toate prostiile. De fapt a ascuns gunoiul sub preș. Trăiască mafia lui Ali Babu și cei 40 de hoți!
18
3
Trimiteti-i bai petitia aia!!!
17
0
Nu gandeste mimic. Are o minte goala de ganduri. Un ratat care a distrus constanta. O marioneta in mana subalternilor. Politia locala este inutila. Trebuie desfintata imediat. Cheltuie bani si se plimba cu masinile in interes personal isi duc nevestele la servici. Si fac piata la kaufland
31
2
RELOCATI IN INDIA
27
2

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513