REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
23.4° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

CHIȚAC: Până la 15 iulie, vor DISPĂREA DUGHENELE din MAMAIA

CHIȚAC: Până la 15 iulie, vor DISPĂREA DUGHENELE din MAMAIA

Replica API 3 iulie 2021 | 00:43 4774

Lansarea oficială a Comandamentului Litoral 2021 a avut loc vineri, 2 iulie a.c., în Sala ”Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța. Autorităţile au oferit asigurări că sezonul estival 2021 va fi unul cu succes pentru turismul românesc. Amintim, de asemenea, că Ministerul Afacerilor Interne a deplasat forţe de ordine suplimentare pe litoral. În plus, Primăria Constanţa a efectuat acţiuni de igienizare în Mamaia, 90% dintre operatorii economici care funcţionau pe spaţiul public fără autorizaţie fiind închişi.

Fenomenul dughenizării a fost stopat

Evenimentul s-a desfășurat în prezența președintelui ANPC, Claudiu Dolot, cu participarea prefectului județului, Silviu-Iulian Coșa, a primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, precum și a reprezentanților industriei ospitalității de pe litoral. Prezent a fost şi Horia Constantinescu, directorul Direcţiei de Servicii Publice Constanţa. Acesta a explicat că fenomenul dughenizării a fost stopat. “90% dintre construcţii au fost închise, de la Malibu până aproape de Năvodari au fost deja eliminate. Cred eu că până la 15 iulie nu vom mai avea astfel de dughene", a explicat Constantinescu. De asemenea, primarul Vergil Chiţac a mai adăugat faptul că operatorii economici care funcţionau pe spaţiul public, fără autorizaţie de construcţie, sunt nevoiţi să îşi închirieze un spaţiu comercial. Cât despre vânzătorii ambulanţi de pe plajă, Chiţac a precizat că aceştia vor fi alungaţi.

Vergil Chiţac: Serviciile trebuie să fie la standarde înalte

Prezent la eveniment, primarul Vergil Chiţac a declarat că odată cu măsurile de relaxare de la 1 iulie, oamenii vor veni în număr mare pe litoral. “Odată cu măsurile de relaxare de la 1 iulie, după un an jumătate de restricţii, oamenii se vor elibera şi vor veni în număr mare în Mamaia şi pe litoralul românesc. Este o zonă aglomerată şi toate instituţiile trebuie să îşi dea mâna ca serviciile să fie la standarde înalte. Acum avem o altă plajă, de 70 de ha. Ministrul de Interne a deplasat forţe suplimentare: poliţie, jandarmerie, şenilate noi pentru deplasarea pe plajă”, a explicat primarul Constanţei.

Echipe de comisari, alocate pe litoral

Directorul ANPC, Claudiu Dolot a precizat că mai multe echipe de comisari au fost alocate pe întreg litoralul. “Vrem ca această vară să fie un succes pentru turismul românesc. Le-am transmis celor din HORECA că tot ce îmi doresc este responsabilitatea. Aceasta trebuie să fie din partea agenţilor economici pentru a avea consumatori mulţumiţi. Am alocat echipe de comisari pe tot litoralul. Chiar şi eu voi fi pe teren şi voi fi în relaţii directe cu consumatorii. Strategia pe care doresc să o aplicăm este: consiliere, educaţie, dar şi partea prin care luăm măsuri aspre. Sper că reprezentanţii hotelierilor au înţeles mesajul. Din acest moment am dat startul Comandamentului Litoral 202", a declarat directorul ANPC.

Extinderea plajei, o problemă în această vară

Corina Martin, prezentă la eveniment, a precizat că această colaborare între intituţii, prin Comandamentul Litoral 2021, este cheia pentru o vacanţă reuşită. ,,În privința colaborării cu ANPC, acest lucru este cheia a ceea ce ne dorim să se întâmple în acest sezon greu, plin de provocări. Patronatele și autoritățile facem ceea ce e în răspunderea noastră, împreună trebuie să generăm o vacanță reușită pentru consumatorii care au ales litoralul românesc în această vară. ANPC este singura instituție cu care avem o colaborare constantă. Problemele sunt generate de extinderea plajei, de restricțiile care au afectat industria HORECA. Așadar, ne dorim ca acțiunile instituțiilor cu atribuții de control să vizeze consilierea și îndrumarea operatorilor economici”, a declarat Corina Martin, președintele de onoare a RESTO.

Turiştii pot face sesizări

Reprezentanţii ANPC au mai declarat faptul că există şi un telefon al consumatorului, un birou de primire a reclamaţiilor, o adresă Facebook prin care pot comunica cu turiştii. Comisarii vor acţiona şi în zilele de weekend. În prezent, sunt formate şase echipe de comisari, formate din doi oameni, dar efectivele ar putea fi suplimentate.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare asa sa fie?
0
0
Iar te-a facut din vorbe constantinescu. Echipa psd care conduce primaria distruge incet si sigur tot orasul !
3
0
La ce taxe ati bagat,o sa fie un succes sigur.ati distrus orasul complet.huaa
21
9
Exista o alternativa simpla, pentru cine se respecta: Evitati Cimitirul Central cu Betoane Mamaia
26
3

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118