REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

CHIȚAC zice că HAOSUL de pe Lăpușneanu e generat de AUTORIZAȚIA semnată de FĂGĂDĂU! VIDEO

CHIȚAC zice că HAOSUL de pe Lăpușneanu e generat de AUTORIZAȚIA semnată de FĂGĂDĂU! VIDEO

Replica API 11 decembrie 2021 | 00:51 8808

Municipiul Constanța se află într-un proces amplu de reabilitare și modernizare pe toate palierele. În cazul bulevardului Alexandru Lăpușneanu lucrările de modernizare au stârnit un val de reacții negative către autoritățile locale, mulți dintre locuitorii din zonă acuzând faptul că au fost stopate și lăsate de izbeliște, iar de muncitori nici nu se mai pune problema. Prezent în cadrul studioului Replica de Constanța, primarul Vergil Chițac a oferit lămuriri cu privire la întârzierile și problemele întâmpinate. Edilul spune că haosul creat este din cauza autorizației de construcție, semnată... nu de el. Precizăm că autorizația a fost semnată de Decebal Făgădău, înainte să plece din Primăria Constanța, în luna septembrie a anului trecut.

Primarul Vergil Chițac anunța în luna mai a anului curent începerea lucrărilor de reabilitare ale bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Video:

Odată cu debutul lucrărilor, locuitorii par să nu mai aibă liniște și pace. Cei mai mulți dintre aceștia reclamă faptul că ,,s-au întins cu lucrarea pe tot bulevardul și acum s-au oprit, nimeni nu mai face nimic. Nu mai avem pe unde să circulăm și unde să ne parcăm autoturismele.”.

De ce se întârzie lucrările de pe bd. Alexandru Lăpușneanu?

Într-adevăr, lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu înregistrează mici întârzieri față de graficul inițial. Totul se cauzează descoperirii unor borduri suprapuse, care nu erau prinse în proiect, dar și niște cabluri în subteran. Prezent în studioul Replica de Constanța, primarul Vergil Chițac a venit cu lămuri în ceea ce privește proiectul de reabilitare. ,,Proiectul acesta de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu a fost aprobat de Consiliul Local în martie 2019. Din martie 2019 se știa cum va arăta bulevardul. Se știa că pe prima bandă nu vor mai fi mașini și va fi o bandă dedicată doar pentru transportul în comun și mașinilor de intervenție, se știa. Eu am semnat contractul de execuție în aprilie 2021 și am început să executăm. A început proiectul. În baza lui s-au făcut licitații, devize, sume. O problemă care a existat de 2 ani de zile și putea fi rezolvată din perspectiva dezvoltatorilor imobiliari pentru că sunt și alții nemulțumiți. M-am întâlnit cu unii dintre ei și am discutat și nu s-au găsit soluții. Eu nu pot să nu respect proiectul. ”, a declarat primarul.

(...) Nu aveam cum să facem altfel. Eu sunt capabil să stau să discut cu un specialist, sa mi spună dacă puteam face altfel. Aici există o altă discuție, că s-a dat autorizație de construcție, care nu-mi aparține mie povestea astea, pe tot tronsonul, adică pe toată lungimea bulevardului, de la Satul de Vacanță până la parcul de la Gară. Dacă nu interveneam eu, firma asta putea să decoperteze trotuarele pe toată lungimea menționată. Așa s-a dat autorizație de construcție. Vă imaginați ce însemna Constanța în momentul de față dacă se decoperta de la Satul de Vacanță până la gară? Era o nebunie”

Mai multe declarații ale edilului puteți urmări în materialul video de mai jos:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Durata enorm de lunga a lucrarilor ti se datoreaza. Este vina ta, ca primar, ca aceste lucrari treneaza de peste 6 luni. Este nepermis si arata nepriceperea ta. Si, normal, dai vina pe un alt nepriceput. Trist este ca ala era mai putin nepriceput decat esti tu. Si inca ceva- ala este trotuar? Nu au loc sa treaca doua persoane una pe langa alta. Dar la finalul lucrarilor, peste 3 ani, o sa te lauzi ca ai renovat bulevardul
3
0
La Multi Ani chitac. Iti doresc sa nu ti se mai vada nasul si pantofii de lumanari fmm
5
0
Da, metroul in Constanta era absolut necesar. Multumim primarului.
10
0
Aveti si voi putina rabdare, credeti ca e usor sa bagi metrou pe Lapusneanu si Aurel Vlaicu?
12
0
daca ala a fost idiot tu continui ce a inceput! Ce mizerie de primar!
14
0
Ghinionul nostru este ca te-ai nascut retardat iar prstii te-au mai si votat
18
1
Ghinionul constantenilor ca te.ai nascut. Cat de retarzi sunt aia care te.au votat de au crezut ca meriti sa fi primar. Pleaca afara javra ordinara
19
0
Saracul asta nu are nici.o.treaba cu nimic, e lovit in gaoz, am inteles ca e po po nar
13
1
Domnule primar, in orice proiect se face un grafic de executie in care este decisiv punctul de vedere al beneficiarului. Daca imi etajez casa, se face un grafic ca sa plec in chirie 2 luni, nu un an. Dar trebuie sa te duca neuronii.
23
3
mai bine taci toata lumea stie ca esti senil dar cand incepi sa vorbesti vedem ca esti si peltic nu stiu de unde ai aparut dar sper sa dispari cat mai repede poate te ia prefectul cu el cand pleaca
23
1
Ati fost ales primar tocmai pentru a gestiona cat mai bine problemele orasului, dar nu sunteti in stare sa luati decizii corecte, deci sunteti incompetent. Ati transformat tot orasul intr-un santier plin de santuri si gropi care dupa decopertare sunt lasate de izbeliste.Nu tineti cont de bunul mers al orasului si mereu dati vina pe cei dinainte care de bine de rau tot au mai facut ceva. Incepe un lucru si dul la bun sfarsit cat mai repede posibil fara sa dai peste cap viata orasului. Esti obisnuit ca la Eforie N unde stai si unde soseaua de faleza a durat sa fie reparata peste 3 ani . RUSINE
38
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303