REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
32.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Chitaristul formației Whitesnake, Bernie Marsden, a încetat din viață la vârsta de 72 de ani

Chitaristul formației Whitesnake, Bernie Marsden, a încetat din viață la vârsta de 72 de ani

A.F. 28 august 2023 | 00:00 246

Chitaristul Bernie Marsden, care a cântat în trupa rock britanică Whitesnake în anii 1970 şi 1980, a murit la vârsta de 72 de ani, a anunţat BBC.

Chitaristul formatiei Whitesnake, Bernie Marsden, a incetat din viata la varsta de 72 de aniBernie Marsden

Muzicianul englez, originar din Buckingham, a murit împăcat joi în reşedinţa lui, în prezenţa soţiei şi a celor două fiice ale sale.

Alături de David Coverdale, Bernie Marsden a înfiinţat trupa Whitesnake şi a fost coautor al pieselor de mare succes "Here I Go Again" şi "Fool For Your Loving". Chitaristul a avut apoi şi o carieră solo.

"Bernie nu şi-a pierdut niciodată pasiunea pentru muzică şi a continuat să compună şi să înregistreze până la sfârşitul vieţii", a precizat familia artistului britanic într-un comunicat.

David Coverdale, solistul principal al trupei Whitesnake, care a cântat ulterior şi cu grupul Deep Purple, s-a declarat "onorat" că a împărţit scena cu Bernie Marsden.

"Bună dimineaţa. Tocmai m-am trezit şi am aflat vestea îngrozitoare că vechiul meu prieten şi fostul membru al trupei Whitesnake Bernie Marsen ne-a părăsit. Gândurile mele se îndreaptă acum spre familia lui iubitoare, către prietenii şi fanii lui. A fost un tip foarte amuzant, un artist talentat, cu care am fost onorat să împart scena. Odihneşte-te în pace, Bernie!", a scris el pe reţeaua de socializare X, cunoscută până de curând sub numele de Twitter.

Bernie Marsden a cântat în mai multe trupe din Buckingham în adolescenţă, înainte să devină chitarist profesionist şi să se alăture grupului UFO în 1972.

El şi David Coverdale au înfiinţat formaţia Whitesnake în 1978, cântând împreună pe EP-ul de debut al acesteia, precum şi pe primele cinci albume ale trupei.

În aceeaşi perioadă, muzicianul englez a înregistrat şi două albume solo: "And About Time Too" şi "Look At Me Now".

După ce a părăsit Whitesnake în 1981, Bernie Marsden a înfiinţat grupul Alaska, cu care a lansat două albume în 1980, înainte să creeze grupul cu existenţă efemeră MGM alături de Neil Murray şi Mel Galley. Din acea trupă a făcut parte şi solistul grupului Toto, Bobby Kimball.

În 2011, s-a reunit cu trupa Whitesnake pentru prima dată după 1981 cu ocazia Sweden Rock Festival, devenind singurul membru din componenţa sa originală care a cântat alături de un line-up ulterior al grupului.

În 2015, a primit din partea Universităţii din Birmingham o diplomă onorifică de masterat în arte.

Muzicianul englez şi soţia lui, Fran, au împreună două fiice, Charlotte şi Olivia, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768