REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Vin., 13 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6851
26.3° Constanța Vineri, 13 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6851
 

Ciclonul Boris lovește din nou. Se anunță cod portocaliu de ploi abundente și vijelii

Ciclonul Boris lovește din nou. Se anunță cod portocaliu de ploi abundente și vijelii

Mariana MURAT 13 septembrie 2024 | 11:00 3603

Ciclonul Boris, care face deja ravagii în Europa, va duce furtuni și chiar prima ninsoare. Meteorologii vorbesc despre o anomalie termică. Azi-noapte am avut în toată țara temperaturi normale pentru miezul zilei. A fost cea mai caldă noapte de  septembrie de când se fac măsurători. În România s-au înregistrat temperaturi record la 46 de stații meteo, inclusiv în Capitală.

Ciclonul Boris loveste din nou. Se anunta cod portocaliu de ploi abundente si vijelii

Vremea va rămâne liniștită doar 2 zile. Ciclonul botezat Boris în Polonia va aduce vijelii și ninsori. Vor fi, pe de o parte, ploi consistente, care, cel puțin la deal și la munte, vor lăsa în urmă cantități mari de apă ce pot trece de 40l/m² și va fi risc de inundații. De asemenea, vor fi și condiții de grindină, anunță metereologii..

ANM a emis o avertizare meteo cod portocaliu de ploi și vijelii pentru județele din nord-estul țării. În restul regiunilor, exceptând partea de sud-est, este în vigoare un cod galben de ploi.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 septembrie, ora 15 – 14 septembrie, ora 18. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, averse însemnate cantitativ. Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei.

Ciclonul Boris loveste din nou. Se anunta cod portocaliu de ploi abundente si vijelii

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55…65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala, vineri, pe arii restrânse și în restul teritoriului.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 septembrie, ora 18 – 14 septembrie, ora 15.

Fenomene vizate: averse torențiale și importante cantitativ Zone afectate: județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava

În intervalul menționat, în județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245