REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Cinci atracții turistice dobrogene

Cinci atracții turistice dobrogene

Replica API 15 iulie 2022 | 00:00 3844

Când vine vorba de Dobrogea, o asociem întotdeauna cu litoralul, dar uităm că există și alte atracții pe care, probabil, oamenii din țară nu le știu și pe care ar fi foarte fericiți să le descopere. Este o modalitate plăcută de a vă prelungi concediul în drum spre casă sau chiar să petreceți o noapte cu cortul. Aceste locuri au o atmosferă specială și invită oamenii spre a descoperi istoria Dobrogei, care este foarte bogată. Lacul Iacobdeal, Cetatea Histria, Cetatea Enisala, Munții Măcinului și Cheile Dobrogei sunt doar 5 dintre atracțiile turistice care ar trebui să fie în vederea turiștilor care vin la mare.

Lacul Icobdeal

Lacul Iacobdeal este situat foarte aproape de Tulcea. Este un lac foarte frumos de o culoare smarald care dă impresia unui lac glaciar, este înconjurat de pereți de granit și se spune că în adâncuri trăiesc pești mari. Este un lac vechi, antropic, format într-o carieră de granit, explorată acum zeci de ani. Este una dintre cele mai căutate zone de camping pentru că este o oază de liniște unde răsună în serile de vară acorduri de chitară de la tinerii instalați cu corturile lângă lac.

Cetatea Histria

Cetatea Histria a rămas în istorie ca prima colonie grecească de la malul mării, dar și prima așezare urbană de pe teritoriul țării noastre. În momentul actual, este un sit arheologic de interes prioritar inclus pe lista Patrimoniului European. În apropierea cetății se întâlnesc specii foarte rare de flori și alte plante cum ar fi: alior, cârcel și pelin. Zona este într-adevăr foarte frumoasă. Este potrivită pentru o plimbare sau pentru un picnic cu familia.

Cetatea Enisala

Cetatea situată la 2 km de localitatea cu același nume, pe un deal calcaros care domină zona lacurilor Razim și Babadag, a fost construită în a doua jumătate a secolului XIV, cu scop militar, foarte probabil de către negustorii genovezi, deținători ai monopolului navigației în Marea Neagră. În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân a fost integrată în sistemul defensive al Țării Românești. Cetatea a fost abandonată la sfârșitul secolului XV.

Munții Măcinului

Munții Măcinului sunt cei mai vechi munți din țară și au fost erodați cu sute de milioane de ani în urmă. Cu o biodiversitate remarcabilă, este singurul parc Național care nu se află în munții Carpați. În munții Măcinului sunt împărțite 10 habitate de interes, dar doar 6 sunt prioritare. Măcinul are aspect de deal, cel mai înalt vârf fiind Țuțuianu (467m).

Cheile Dobrogei

Zona Cheilor Dobrogei a fost declarată Arie de Protecție Specială prin Hotărârea de guvern NR. 1284 din 24 octombrie 2007 și se întinde pe o suprafață de 10.929 hectare. Dobrogenii se bucură de Chei în modul lor caracteristic: stau cu cortul și fac grătare.

În Dobrogea există multe atracții turistice, nedescoperite de locuitorii din alte zone ale tării și evident, dorim ca fiecare zonă să fie vizitată de cât mai mulți oameni. Așadar, zonele turistice din Dobrogea pot fi o încântare și pentru turiști dar și pentru localnici care nu au ajuns prin acele zone.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fetite naveti ca campuri de dus este vad
0
0
Pune ti si Tariverde !
1
0
Puneti si Cogealacul pe lista !
0
0
Toate aceste obiective turistice pe care voi le promovati sunt de izbeliste, nu mai vorbesc de drumurile pe care trebuie sa ajungi la ele.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513