REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cinci biserici din Constanţa solicită sprijin financiar de la bugetul local: 'Una dintre ele este monument istoric'

Cinci biserici din Constanţa solicită sprijin financiar de la bugetul local: 'Una dintre ele este monument istoric'

Replica API 24 octombrie 2018 | 02:26 763

Membrii Comisiei nr. 4 pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială s-au întrunit în şedinţă la începutul săptămânii în curs. Pe ordinea de zi s-au aflat 17 proiecte de hotărâre iniţiate de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, printre care unele dintre ele vizează alocarea de fonduri din bugetul local pentru 5 biserici din Constanţa. Mai exact, este vorba despre acordarea unui sprijin financiar Parohiei „Sfinții Patru Mucenici de la Niculițel”pentru reparaţii , Parohiei „Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul și Sf. M.Mc. Teodor Tiron” din cartierul constănţean Medeea care se află în construcţii. De asemenea, se solicită ajutor financiar pentru Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”. Parohia „Adormirea Maicii Domnului I”, biserica din spatele magazinului Tomis Mall a avut probleme când s-a construit parcarea, mai exact a fost afectată structura de rezistenţă a bisercii şi din acest motiv se doreşte reconsolidarea sa, potrivit purtătorului de cuvând al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu. Tototdată, se solicită sprijin financiar de la bugetul local pentru Capela „Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, Sfântul Apostol Andrei și Sfânta Muceniță Sofia”.

“Este vorba de faptul că prin lege comunitatea poate susţine construcţii, reparaţii pentru lăcaşele de cult. Precizez de asemenea că unul dintre aceste obiective este monument istoric, şi mă refer aici la Parohia “Adormirea Maicii Domnului I", a declarat pentru Replica de Constanţa, părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Nectarie ajutor ?Ei se intind ca Mafia siciliana si au nevoie ?HUO crestinesc !
0
0
bisericile in pwla
1
0
fara banii la biserici.ei nu sunt impozitati iar averile bisericilor sunt ....fara numar.clar nu.
1
0
Daca nu aveti bani sa le intretineti , de ce mai construiti alte biserici. De ce trebuie sa platim salarii la atatia preoti? De ce trebuie sa slujeasca cate 4-5 preoti odata? Sa se reduca numarul preotilor prin restructurare. Putin si bun, decat mult si prost; atat pentru biserici, cat si pentru preoti.
2
0
sa va cadoriseasca spagoveanu cu o parte din banii ciorditi de manuta lui de tigan lingurar,a facut intreprindere srl din dobrogea,a luat cu japca teren de peste tot si ingreunat pamantul cu multa murdarie,care sper sa-l apese in viata vesnica,hotul Dracului
6
2
Sa va dea Draqnea din teleorman Huo . ti ai dreaq de hoti si koorve
10
2
Sa va dea monarhistii bani.Ca ptr ei va tarati cate 10 popi si 20 de coristi sa le faceti slujbe gratis.Apoi vreti sa recuperati banii de la prosti.Lasa ca va da margareta si cu nepotu' ei poponar insurat de securisti cu una dea lor sub acoperire.Rugati-va popilor ca va arunca ei niste bani.
16
7
Huideoo, mama voastra sde jegosi sutanati, nu va mai saturati N avem industrie, agricultura, cultura, limba romana ati opito si p asat si vreti bani, bani, bani Lua v ar mama Ana sa va ia
14
5
Reparatiile de la Spital sunt in desfasurare. Afla de ce costa triplu renovarea unei sectii de catre consiliul judetean fata de sectia renovata de Vodafone si ong-uri, in acelasi spital.
16
2
vin cate 4 batmani la nunta si botez, toti cu mana intinsa. plus la cor. plus chitanta oficiala de 200. plus lumanari... si ei au masini de lux, de case nu mai zic.
14
2
Construiti alte biserici.Daca mai gasiti un parc,o zona cu verdeata mai construiti niste biserici ca sa nu fie popii someri
8
4
cere ti bani de la IASI ca s-au strans destui cu sf Paraschiva..ca in spitale nu avem nevoie..suntem "sanatosi tun"
12
3
Sa le fie rusone ,cu banii luati de la enoriasi fara chitanta , ce au facut? Si-au tras masini bengoase si palate RUSINE!
16
1
Sper sa cada peste voi...
8
6
Doar atatea sunt ? Dar spitale cate s-au construit in Constanta in ultimii sute de ani ? S-a terminat renovarea Spitalului Judetean , nu cred ?
21
8

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166