REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Cinci semne care dezvăluie că plămânii tăi sunt în pericol

Cinci semne care dezvăluie că plămânii tăi sunt în pericol

A.F. 6 septembrie 2023 | 00:00 393

Cinci semne că plămânii tăi sunt în pericol. „Centrul de control” al respirației, plămânii se asigură că fiecare celulă din corp primește oxigen, în timp ce filtrează aerul pentru a menține poluanții și bacteriile în afara corpului.

Cinci semne care dezvaluie ca plamanii tai sunt in pericol

Corpul uman are mecanisme de apărare special dezvoltate pentru a proteja plămânii. Totuși, acestea nu sunt suficiente pentru a elimina complet riscul apariției diferitelor boli pulmonare.

Simptom  ce nu are legătură cu sănătatea plămânilor

Infecțiile, inflamațiile sau complicațiile chiar mai grave, cum ar fi dezvoltarea unei tumori canceroase, pot afecta plămânii, provocând unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

1. Umflare, durere și sensibilitate la un picior: Simptomul aparent nu are legătură cu sănătatea plămânilor, dar este caracteristic așa-numitei tromboze venoase profunde, adică existența unui cheag de sânge în picior. Acest cheag se poate rupe în orice moment și poate ajunge la plămâni, provocând o embolie pulmonară. Embolia pulmonară are ca rezultat întreruperea aportului normal de sânge a plămânilor.

Cinci semne care dezvaluie ca plamanii tai sunt in pericol

BPOC. Afecțiune respiratorie gravă și este a treia cauză de deces în SUA

2. Dificultăți de respirație: șansele unei infecții pulmonare grave (pneumonie sau bronșită) cresc semnificativ după un virus, mai ales la persoanele cu probleme cronice de sănătate sau cu niveluri crescute de stres. Greutatea severă a respirației este un simptom clasic care apare în acest caz și trebuie evaluat de un medic.

3. Oboseală după o activitate fizică ușoară: activitățile simple de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos sau folosirea scărilor, par brusc mai dificile decât de obicei? Mai ales atunci când această dificultate este combinată cu o tuse cronică sau cu tulburări respiratorii, simptomele pot indica boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC). BPOC este o afecțiune respiratorie gravă și este a treia cauză de deces în SUA.

4. Wheezing respirator: Aceasta apare atunci cand aerul circula prin cai respiratorii ingustate. Respiratia suieratoare este semnul ca exista probleme respiratorii. Sunetul specific Wheezingului este mai evident atunci cand are loc expiratia dar poate fi auzit si in momentul inspiratiei.

Wheezingul provine de din pasajele bronhice dar poate fi inclusiv cauza unui blocaj a cailor respiratorii mai mari si poate fi intalnit inclusiv in cazul persoanelor care au probleme ale corzilor vocale, potrivit sfatulmedicului.ro.

5. Hemoptizia: Un simptom foarte alarmant, motiv pentru care nu trebuie trecut cu vederea niciodata. Indiferent de culoarea sângelui (poate fi de la roșu deschis până la maro închis), hemoptizia este un simptom tipic al cancerului pulmonar. Cauze mai inocente care o cauzează sunt leziunile unor mușchi abdominali, bronșita cronică și emfizemul, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
întreruperea aportului normal de sânge a plămânilor insemna ca mori ? sau scapi cu noroc ? pneumonie de la stres asta e o noutate eu stiam ca de la stres se fac numai boli de inima, diabet, cancer si alte cateva
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513