REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
30.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Cinci semne comune de avertizare ale cheagurilor de sânge

Cinci semne comune de avertizare ale cheagurilor de sânge

A.F. 1 mai 2023 | 00:00 538

Cheagurile de sânge sunt o sabie cu două tăișuri. Atunci când aceste aglomerări gelatinoase apar ca răspuns la sângerare, ele se pot dovedi utile. Cu toate acestea, nu toate cheagurile sunt binevenite.

Cinci semne comune de avertizare ale cheagurilor de sange

Cheagurile de sânge care se dezvoltă în venele dumneavoastră, cunoscute și sub numele de tromboză venoasă profundă, pot fi periculoase. Din fericire, un medic a împărtășit cele cinci semnale de alarmă la care trebuie să fii atent.

Tromboza venoasă profundă poate fi gravă, deoarece cheagurile de sânge care se află în venele dumneavoastră se pot desprinde.

Cheagurile asemănătoare unui gel pot apoi să se deplaseze prin fluxul sanguin și să se blocheze în plămâni, blocându-vă fluxul sanguin.

Dr. Omar Abu-Bakr, chirurg consultant în chirurgie venoasă, a declarat: „Aproximativ 50 la sută dintre persoanele cu tromboză venoasă profundă (TVP) prezintă simptome.

„Cu toate acestea, este important să rețineți că unele persoane cu TVP pot să nu aibă niciun simptom, motiv pentru care este uneori denumită o afecțiune „silențioasă”.”

Atunci când apar simptomele, este important să acționați prompt și să solicitați ajutor medical „imediat”.

Medicul a împărtășit că următoarele sunt semne „comune de avertizare”, care indică formarea de cheaguri de sânge în vene.

Umflături

O umflătură care apare, de obicei, la nivelul piciorului, gleznei sau piciorului este considerată unul dintre semnele revelatoare ale trombozei venoase profunde.

Dr. Abu-Bakr a declarat: „Nu este o problemă: „De unul singur, acest simptom poate fi confundat cu altceva, cum ar fi o mușcătură de insecte.

„Cu toate acestea, combinat cu alte semne, poate fi un indicator al trombozei venoase profunde.”

Vene mărite, dureroase și crampe

Umflarea poate fi adesea însoțită de vene vizibil umflate care se simt dureroase sau greu de atins, scrie Express.

Medicul a spus: „Împreună cu umflarea, oamenii ar putea experimenta, de asemenea, crampe ascuțite și dureroase în picior.

„Acestea încep de obicei în vițel înainte de a se răspândi în restul piciorului.”

Căldură sau roșeață

TVP poate provoca o senzație de căldură a pielii în zona afectată din jurul locului unde se află cheagul în organism.

Dr. Abu-Bakr a spus: „Această căldură este sesizabilă prin diferența de temperatură dintre zona afectată și părțile corpului din jur”.

Decolorarea la nivelul pielii

Zona afectată își poate schimba, de asemenea, nuanța obișnuită și poate deveni de o culoare palidă cu o nuanță roșie sau albastră.

Medicul a adăugat: „Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, mai ales dacă aveți factori de risc pentru TVP, este important să solicitați imediat asistență medicală pentru a preveni complicațiile”, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768