REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cindy Parlow Cone a câştigat alegerile pentru preşedinţia federaţiei americane de fotbal

Cindy Parlow Cone a câştigat alegerile pentru preşedinţia federaţiei americane de fotbal

Replica API 8 martie 2022 | 00:00 274

Cindy Parlow Cone a fost realeasă preşedintă a Federaţiei americane de fotbal (US Soccer), sâmbătă, după ce a obţinut 52,9% din voturi contra lui Carlos Cordeiro, ex-preşedintele care a demisionat acum doi ani după o acţiune în justiţie a selecţionatei feminine privind discriminarea salarială, transmite AFP.

Cindy Parlow Cone

Parlow Cone, desemnată preşedintă în martie 2020 pentru a-l înlocui pe Cordeiro, a fost aleasă pentru un mandat de patru ani în fruntea US Soccer cu prilejul adunării generale de alegeri de la Atlanta.

Cordeiro a demisionat după ce US Soccer a stârnit un scandal, pentru că a favorizat naţionala masculină în detrimentul naţionalei feminine, susţinând că seniorii au un nivel de responsabilitate mai ridicat şi că fotbalul masculin necesită mai multe calităţi, bazate pe viteză şi forţă, citează Agerpres.

Fostă jucătoare de fotbal, Parlow Cone a fost vicepreşedinte al US Soccer şi a devenit prima preşedintă din fotbalul american, reuşind să facă faţă provocărilor fără precedent ridicate de pandemia de coronavirus. Ea a supervizat semnare celui mai important contract de sponsorizare din istoria US Soccer, a demarat un proces de restructurare a guvernanţei şi a sporit eforturile de diversitate şi incluziune.

În februarie, US Soccer a ajuns la o înţelegere cu componentele selecţionatei feminine care va primi de acum înainte acelaşi tratament ca şi naţionala masculină, indiferent că este vorba de salarii sau condiţii de pregătire sau transport.

''În primii mei ani am căutat să mă asigur că nava nu se scufundă pentru că am intrat într-o adevărată provocare, a trebuit să cârmesc nava şi acum navigăm într-o

direcţie bună. Acum, asta îmi permite să-mi orientez eforturile mai mult spre fotbalul de bază şi spre membrii noştri să vedem ce putem face ca federaţie pentru a ajuta creşterea jocului nostru sub toate aspectele'', a declarat după alegeri Cindy Parlow Cone.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510