REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

CINE a mai trecut pe la ŞEFIA DSVSA Constanța

CINE a mai trecut pe la ŞEFIA DSVSA Constanța

Replica API 14 decembrie 2020 | 23:33 4423

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) funcţionează ca autoritate de reglementare în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranţa alimentelor. Misiunea Autorităţii se realizează prin protejarea sănătăţii de-a lungul întregului lanţ alimentar – adică în fiecare etapă a procesului de producţie, de la fermă la consumator – prevenind contaminarea alimentelor şi promovând igiena alimentară şi informarea transparentă a consumatorilor cu privire la alimente, sănătatea şi bunăstarea animalelor.

Se pare că la Constanţa, instituţia are un istoric zbuciumat şi asta din cauză că la conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) s-au tot schimbat oameni. Funcţia de conducere s-a clătinat tot timpul întrucât au tot venit şi au tot plecat directorii.

Diana Cristescu

Postul de conducere, instabil și temporar

Postul de conducere al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța este unul instabil și, totodată, temporar. Gheorghe Dincă a fost director interimar al DSVSA Constanţa în anul 2010, după ce în 2009 a fost director adjunct al instituţiei. Tot în 2010, la conducerea DSVSA a venit Romeo Lazăr. Acesta a avut, în trecut, probleme penale. El a fost condamnat de către instanța de fond la pedeapsa de 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată. Lazăr a fost acuzat de procurori că a falsificat Certificatul sanitar veterinar pentru subprodusele care nu sunt destinate consumului uman, pentru transportul rutier a cantității de 13 tone de deșeuri de pește. Mai exact, a atestat în mod neadevărat că ar fi efectuat verificări ce au stat la baza emiterii certificatului, deși în realitate nu efectuase verificări privind existența deșeurilor respective.

Geronimo Brănescu, cel mai vehiculat nume în jurul acestei funcţii

Cel mai vehiculat nume în jurul postului de director al DSVSA Constanţa este cel al lui Geronimo Brănescu, cel care a condus instituția în 2009, dar şi din anul 2012, până în anul 2017. În 2017, Brănescu acesta a fost numit în fruntea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA) de prim-ministrul de atunci, Sorin Grindeanu. Înaintea acestor funcţii de conducere, Geronimo Brănescu a fost medic coordonator, între 2010 şi 2012, la Circumscripţia Sanitară şi pentru Siguranţa Alimentelor Feteşti.

Gheorghe Dincă

Schimbări peste schimbări

Începând cu anul 2017, la şefia instituţiei a venit Diana Cristescu. Începând cu anul 1999, aceasta și-a desfășurat activitatea în cadrul Serviciului de Sănătate și Bunăstare Animală şi începând din 2015 și până în 2017 a deținut funcția de șef Serviciu Control Oficial de Sănătate Animală, în cadrul DSVSA. Aceasta a fost la conducere până în 2019, atunci când la conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanța a revenit Geronimo Brănescu.

În prezent, funcţia este ocupată doar temporar

În prezent, la conducerea DSVSA Constanța este Simona Basalic, fost consilier superior în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, însă este doar o situație temporară, după cum este menţionat şi pe site-ul instituţiei: “Basalic Simona - exercitare temporară funcție publică de conducere temporar vacantă de Director Executiv”.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca a venit aur la putere
5
2
Bagamias pula in gatu tau de las ratat nenorocit
4
8
Curge, pica. E bine
8
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620