REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Cine a pus mâna pe 375 de mil. de lei pentru retehnologizarea Ecluzei Năvodari

Cine a pus mâna pe 375 de mil. de lei pentru retehnologizarea Ecluzei Năvodari

Mirela PASCAL 10 iunie 2024 | 00:00 3118

Nume grele de pe piața construcțiilor din Constanța au pus mâna pe contractul pentru modernizarea ecluzei Năvodari. Victor Zaif, Costin Alexandru sau Marian Mitrea sunt câteva dintre acestea. Valoarea contractului este de peste 360 de milioane de lei.

Cine a pus mana pe 375 de mil. de lei pentru retehnologizarea Ecluzei Navodari

Asocierea formată din companiile DSD Noell GmbH (lider), Utilnavorep și Fluid Development a fost desemnată câștigătoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de retehnologizare a ecluzei Năvodari, în vederea creșterii siguranței navigației. Din echipa care va implementa proiectul mai fac parte subcontractanții SMM Invest Co, Socot, Hidrotim, Electronic Security Systems si Reliance Proart Instal. Beneficiarul proiectului este Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța.

Cine a pus mana pe 375 de mil. de lei pentru retehnologizarea Ecluzei Navodariecluza Năvodari

Valoarea contractului este de 364,73 milioane de lei (fără TVA), durata de implementare a acestuia fiind stabilită la 12 luni. Finanțarea obiectivului de investiții este realizata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Cine a pus mana pe 375 de mil. de lei pentru retehnologizarea Ecluzei Navodari

Proiectul presupune înlocuirea echipamentelor și instalațiilor de baza și a celor auxiliare de pe cele două ecluze, realizarea unui sistem de comandă automatizat, reabilitarea camerelor tehnologice, realizarea protecției construcțiilor de dirijare pentru accesul navelor în ecluză și modernizarea instalației de prevenire a amestecării apei dulci cu apă sărată. În cazul aceluiași proiect, mai este în desfășurare și licitația pentru atribuirea contractului pentru supervizarea lucrărilor de proiectare și construcții

Pițu, Zaif și Mitrea, cei mai ferici români!

Revenind la firmele câștigătoare, Fluid Development este controlată de Zaif  Victor şi Piţu Costin Alexandru. Aceștia sunt și patronii cunoscutei firme constănţene Fluid Serv. Fluid Serv este cunoscută la nivel local pentru contractele de milioane de euro pe care le-a încheiat cu RADET sau Consiliul Județean Constanța, pe vremea lui Nicușor Constantinescu.  În 2023, Fluid Development avut cifra de afaceri de aproape 70 de milioane de lei, față de 37 de milioane, cât au avut în 2022,  profit de 2, 9 milioane de lei și datorii de peste 31 de milioane de lei. Aceștia au redevenit acționari ai firmei în 2020, după ce acțiunile au fost cesionate de Ionela Rusalim și Cătălin Rusalim.

Utilnavorep nu mai are nevoie de nicio prezentare. Vă reamintim, totuși, că societatea este deținută de familia fostului șef de la ABADL, Marian Mitrea. Sorin Mitrea, fiul său, apare administratorul firmei, alături de Ionel Ștefan și Adela Teodorescu. În 2023, a avut cifra de afaceri de aproape 100 de milioane de lei, mai exact 92,1 milioane de lei, față de 42 de milioane, cât a avut în 2022. A avut, anul trecut, profit de 6,2 milioane de lei și datorii de peste 36 de milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La ce fete au aia din poza....alti bani dati pe apa Sambetei!
0
2

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365